Власт блиска човјеку

Обично се једни другима обраћамо поводом значајних догађаја и датума у личном, породичном и свенародном животу. Честитамо једни другима празнике, јубилеје, светковине и прославе. Помажемо једни другима у невољи и саучествујемо у болу и жалости. И тако тече река живота.

Република Српска 05.07.2016 | 14:29
Власт блиска човјеку
Ово, поред осталог, стоји у писми које је на адресе својих суграђана и мештана написао Василије Перић, начелник општине Угљевик, који је на челу те подмајевиче општине више од деценију и по, без иједне афере, гафа, инцидента...

"Али наступе тренуци кад човек без икаквог повода жели свом сроднику, пријатељу, комшији, познанику да каже срдачну реч, да га озари својом добротом, светлим расположењем, да га обрадује, да изрази похвалу или захвалност. То су светли тренуци који животу дају узвишени смисао", пише Перић, који је са суграђанима близак не само у свом кабинету, на улици, у њиховим домовима и свом дому, већ и у православним храмовима, као једини политичар у региону који је потпредседник Епархијског управног одбора Епархије зворничко-тузланске.

"Подстакнут осећањем тог узвишеног смисла живота, драги моји суграђани и пријатељи, желим да изразим дивљење и поштовање за све подвиге, успехе, победе које смо извојевали заједно за протеклих 16 година, како би наше место било нејлепши кутак за живот. За наш живот и живот наше деце који дају смисао нашем труду и нашим жртвама."



Перић, коме мандат начелника истиче у октобру, каже да је „ поносан сам што је био испред њих“. "Поносан сам што сте ме бирали, што сте ми веровали и што сте ме следили. Овим путем изражавам бескрајну захвалност свима на указаном поверењу. Бити начелник за мене није питање власти и почасти, већ пре свега служења и жртве за свој народ и за наш крај", поручује Перић суграђанима у крају где је просечна плата око 1200 конвертибилних марака.

"За више од деценију и по ми смо се зближили, постали своји. Постали једна кућа, породица, тим. Зато су резултати видљиви и задивљујући. За све нас на првом месту био је човек. Брига о њему и за њега. Трудили смо се да у овим временима тешких искушења, изазова помогнемо свима на свим пољима живота и рада.

Брига о младима био је, како каже, „наш заједнички приоритет“.

"Настојали смо да им улепшамо младост. Трудили смо се да створимо што повољније услове за њихово школовање и образовање. Да обезбедимо потребну инфраструктуру за њихове спортске, културне и забавне активности, како би их заштитили од бројних пошасти које немилице кидишу данас на омладину широм света. Посебну бригу посветили смо бризи о нашим борцима, који су у борби за нашу слободу жртвовали оно што је највредније, своју крв и своје животе. На њиховој жртви створена је наша слободна отаџбина Република Српска. Живимо и радимо са увек присутном свешћу и одговорношћу да морамо бити достојни њиховог великог подвига и да их ни у чему не разочарамо", закључује Перић.

БН телевизија(В.М.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

фрко

05.07.2016 13:05

Мозда ово и јесте један од најбољих градонацелника.Али мало мјесто а има електрану и рудник.Ту је сад то питање јели могло висе,с обзиром на ту околност.А питање је и колико је покрадена та електрана,ко и како је ту све усицарио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

уг

05.07.2016 14:13

Спаси Угљевик не кандидуј се висе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рудар

06.07.2016 08:58

Е, мој нацелнице, о каквој бризи о младима говорис??? Угаси ти фудбалски клуб "Рудар", а објекат на стадиону све висе руинира и постаје мјесто за окупљање омладине са девијантним понасањем, одакле це да крену нови алкохолицари, наркомани, потенцијални насилници... А, некада, у овом храму спорта, окупљало се по 300-500 дјеце, у категоријама од предпионира, пионира, кадета, јуниора па до сениорске селекције ФК Рудар, носеци у себи најљепсу мотивацију, мотивацију за спортском побједом, ТАКМИЦАРСКУ мотивацију... Ста то сада млади угљевика носе у себи: зељу за опијањем, одласцима у кафице и кладионице, на бир фест и сл. Је ли то култура одгајања младих у Угљевику...

ОДГОВОРИТЕ