Vlast bliska čovjeku

Obično se jedni drugima obraćamo povodom značajnih događaja i datuma u ličnom, porodičnom i svenarodnom životu. Čestitamo jedni drugima praznike, jubileje, svetkovine i proslave. Pomažemo jedni drugima u nevolji i saučestvujemo u bolu i žalosti. I tako teče reka života.

Republika Srpska 05.07.2016 | 14:29
Vlast bliska čovjeku
Ovo, pored ostalog, stoji u pismi koje je na adrese svojih sugrađana i meštana napisao Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik, koji je na čelu te podmajeviče opštine više od deceniju i po, bez ijedne afere, gafa, incidenta...

"Ali nastupe trenuci kad čovek bez ikakvog povoda želi svom srodniku, prijatelju, komšiji, poznaniku da kaže srdačnu reč, da ga ozari svojom dobrotom, svetlim raspoloženjem, da ga obraduje, da izrazi pohvalu ili zahvalnost. To su svetli trenuci koji životu daju uzvišeni smisao", piše Perić, koji je sa sugrađanima blizak ne samo u svom kabinetu, na ulici, u njihovim domovima i svom domu, već i u pravoslavnim hramovima, kao jedini političar u regionu koji je potpredsednik Eparhijskog upravnog odbora Eparhije zvorničko-tuzlanske.

"Podstaknut osećanjem tog uzvišenog smisla života, dragi moji sugrađani i prijatelji, želim da izrazim divljenje i poštovanje za sve podvige, uspehe, pobede koje smo izvojevali zajedno za proteklih 16 godina, kako bi naše mesto bilo nejlepši kutak za život. Za naš život i život naše dece koji daju smisao našem trudu i našim žrtvama."



Perić, kome mandat načelnika ističe u oktobru, kaže da je „ ponosan sam što je bio ispred njih“. "Ponosan sam što ste me birali, što ste mi verovali i što ste me sledili. Ovim putem izražavam beskrajnu zahvalnost svima na ukazanom poverenju. Biti načelnik za mene nije pitanje vlasti i počasti, već pre svega služenja i žrtve za svoj narod i za naš kraj", poručuje Perić sugrađanima u kraju gde je prosečna plata oko 1200 konvertibilnih maraka.

"Za više od deceniju i po mi smo se zbližili, postali svoji. Postali jedna kuća, porodica, tim. Zato su rezultati vidljivi i zadivljujući. Za sve nas na prvom mestu bio je čovek. Briga o njemu i za njega. Trudili smo se da u ovim vremenima teških iskušenja, izazova pomognemo svima na svim poljima života i rada.

Briga o mladima bio je, kako kaže, „naš zajednički prioritet“.

"Nastojali smo da im ulepšamo mladost. Trudili smo se da stvorimo što povoljnije uslove za njihovo školovanje i obrazovanje. Da obezbedimo potrebnu infrastrukturu za njihove sportske, kulturne i zabavne aktivnosti, kako bi ih zaštitili od brojnih pošasti koje nemilice kidišu danas na omladinu širom sveta. Posebnu brigu posvetili smo brizi o našim borcima, koji su u borbi za našu slobodu žrtvovali ono što je najvrednije, svoju krv i svoje živote. Na njihovoj žrtvi stvorena je naša slobodna otadžbina Republika Srpska. Živimo i radimo sa uvek prisutnom svešću i odgovornošću da moramo biti dostojni njihovog velikog podviga i da ih ni u čemu ne razočaramo", zaključuje Perić.

BN televizija(V.M.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

frko

05.07.2016 13:05

Mozda ovo i jeste jedan od najboljih gradonacelnika.Ali malo mjesto a ima elektranu i rudnik.Tu je sad to pitanje jeli moglo vise,s obzirom na tu okolnost.A pitanje je i koliko je pokradena ta elektrana,ko i kako je tu sve usicario?

ODGOVORITE
Name

ug

05.07.2016 14:13

Spasi Ugljevik ne kandiduj se vise..

ODGOVORITE
Name

Rudar

06.07.2016 08:58

E, moj nacelnice, o kakvoj brizi o mladima govoris??? Ugasi ti fudbalski klub "Rudar", a objekat na stadionu sve vise ruinira i postaje mjesto za okupljanje omladine sa devijantnim ponasanjem, odakle ce da krenu novi alkoholicari, narkomani, potencijalni nasilnici... A, nekada, u ovom hramu sporta, okupljalo se po 300-500 djece, u kategorijama od predpionira, pionira, kadeta, juniora pa do seniorske selekcije FK Rudar, noseci u sebi najljepsu motivaciju, motivaciju za sportskom pobjedom, TAKMICARSKU motivaciju... Sta to sada mladi ugljevika nose u sebi: zelju za opijanjem, odlascima u kafice i kladionice, na bir fest i sl. Je li to kultura odgajanja mladih u Ugljeviku...

ODGOVORITE