ИСТОРИЈА: Партизан и Звезда постају ЈЕДАН клуб!

На помолу је договор без преседана када је ривалство "вечитих" у питању.

Остали спортови 06.07.2016 | 12:45
ИСТОРИЈА: Партизан и Звезда постају ЈЕДАН клуб!
Хокејаши Црвене звезде и Партизана одиграли су недавно финалну серију која је изазвала велику пажњу у Србији и пробудила интересовање за тај спорт.

Њихов следећи потез могао би да изазове још већи хокејашки бум!

Према информацијама објављеним на званичном сајту Хокејашког савеза Србије, готово је извесно да ће најбољи хокејаши у Србији од сезоне 2016/17 играти у регионалној МОЛ лиги у заједничком, новоформираном клубу.

Тај клуб, у којем би се фузионисали и шампион Партизан и вицешампион Црвена звезда звао би се Хокејашки клуб Београд.

"Скоро извесно отварање новог поглавља у хокејашкој историји Србије производ је заједничких разговора започетих у мају, током Годишњег конкреса Међународне хокејашке федерације у Москви, између челника Мађарске хокејашке федерације и Савеза хокеја на леду Србије"

"У овом значајном подухвату за српски хокеј, велику подршку након дужег временског периода СХЛС добио је од наша два највећа клуба, ХК Партизана и СКХЛС Црвена звезда".

Званичну одлуку о спровођењу ове идеје, мађарски савез требало би да донесе после гласања свог управног одбора, а најкасније до данас, 6. јула.

Претходно су тимови чланови лиге гласали 7:2 у корист ове идеје, односно ЗА приступање новоформираног Хокејашког клуба Београд том такмичењу.

"Један од кључних циљева овог пројекта је јачање репрезентације Србије. Концептом породичне забаве и уједињавањем друштва које је тренутно подељено на два табора, челници СХЛС желе да популаризују хокеј у нашој земљи. Самим тим, идеја је да састав новооформљеног ХК Београд чине најбољи сениорски и играчи до 20 година у Србији појачани, пре свега, иностраним стручњаком и квалитетним страним играчима који би у будућности могли да постану наши репрезентативци".

"О коначном договору по овом питању СХЛС ће обавестити јавност након гласања Управног одбора МЈСЗ-а. До тада, Савез хокеја на леду Србије апелује на све домаће учеснике хокејашког јавног живота да се по овом питању само према објавама СХЛС-а на званичном сајту Савеза односе као према званичним информацијама, како би се избегао било какав нежељени ефекат", саопштено је на сајту српског савеза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар