ISTORIJA: Partizan i Zvezda postaju JEDAN klub!

Na pomolu je dogovor bez presedana kada je rivalstvo "večitih" u pitanju.

Ostali sportovi 06.07.2016 | 12:45
ISTORIJA: Partizan i Zvezda postaju JEDAN klub!
Hokejaši Crvene zvezde i Partizana odigrali su nedavno finalnu seriju koja je izazvala veliku pažnju u Srbiji i probudila interesovanje za taj sport.

Njihov sledeći potez mogao bi da izazove još veći hokejaški bum!

Prema informacijama objavljenim na zvaničnom sajtu Hokejaškog saveza Srbije, gotovo je izvesno da će najbolji hokejaši u Srbiji od sezone 2016/17 igrati u regionalnoj MOL ligi u zajedničkom, novoformiranom klubu.

Taj klub, u kojem bi se fuzionisali i šampion Partizan i vicešampion Crvena zvezda zvao bi se Hokejaški klub Beograd.

"Skoro izvesno otvaranje novog poglavlja u hokejaškoj istoriji Srbije proizvod je zajedničkih razgovora započetih u maju, tokom Godišnjeg konkresa Međunarodne hokejaške federacije u Moskvi, između čelnika Mađarske hokejaške federacije i Saveza hokeja na ledu Srbije"

"U ovom značajnom poduhvatu za srpski hokej, veliku podršku nakon dužeg vremenskog perioda SHLS dobio je od naša dva najveća kluba, HK Partizana i SKHLS Crvena zvezda".

Zvaničnu odluku o sprovođenju ove ideje, mađarski savez trebalo bi da donese posle glasanja svog upravnog odbora, a najkasnije do danas, 6. jula.

Prethodno su timovi članovi lige glasali 7:2 u korist ove ideje, odnosno ZA pristupanje novoformiranog Hokejaškog kluba Beograd tom takmičenju.

"Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je jačanje reprezentacije Srbije. Konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je trenutno podeljeno na dva tabora, čelnici SHLS žele da popularizuju hokej u našoj zemlji. Samim tim, ideja je da sastav novooformljenog HK Beograd čine najbolji seniorski i igrači do 20 godina u Srbiji pojačani, pre svega, inostranim stručnjakom i kvalitetnim stranim igračima koji bi u budućnosti mogli da postanu naši reprezentativci".

"O konačnom dogovoru po ovom pitanju SHLS će obavestiti javnost nakon glasanja Upravnog odbora MJSZ-a. Do tada, Savez hokeja na ledu Srbije apeluje na sve domaće učesnike hokejaškog javnog života da se po ovom pitanju samo prema objavama SHLS-a na zvaničnom sajtu Saveza odnose kao prema zvaničnim informacijama, kako bi se izbegao bilo kakav neželjeni efekat", saopšteno je na sajtu srpskog saveza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar