И Бертанс пред одласком у НБА!

Према писању специјализованих портала, летонски шутер приводи крају преговоре са Сан Антонијом.

Кошарка 06.07.2016 | 11:45
И Бертанс пред одласком у НБА!
И у најтежим моментима у каријери Дависа Бертанса (208, 23), после два кидања укрштеног лигамента колена, Сан Антонио водио је рачуна о њему и организацијом опоравка конкретно показао да рачуна на летонског шутера.

Овог лета, Спурси би могли да опредељност за бившег играча Партизана демонстрирају на најконкретнији начин - позивом да заигра у НБА лиги.

Према писању специјализованог портала "Еурохоопс" више је него могуће да Давис Бертанс потпише ових дана за Сан Антонио, што потврђује и чињеница да је он већ у Тексасу, где приводи крају преговоре.

У процесу склапања договора са Пау Гасолом, Сан Антонио могао би да трејдом "жртвује" уговор Француза Борис Дијаа, а тај потез створио би довољно простора за Бертансов долазак.

Шутер Лаборал Куће, који је прескочио београдски квалификациони турнир за Рио, пристао би на скоро минималну плату, само да би наставио каријеру у најјачој лиги.

Износ који подразумева "излазна клаузула" његовог уговора са Басконијом  (наводно 650.000 долара) не би требало да буде препрека за Тексашане у намери да га ангажују.

Дакле, колонија Европљана у Америци могла би да буде већа из дана у дан. Подсетимо да су од недеље НБА уговоре потписали и плејмејкери Барселоне и Реала, Томаш Саторански и Серио Родригез.

Бертанс је драфтован 2011. године, када га је као играча Олимпије одабрала Индијана. Права на њега Пејсерси су потом одмах проследили Сан Антонију, у склопу трејда Каваија Ленарда за Џорџа Хила. У тај процеса био је и "умешан" и Словенац Еразем Лорбек, који је такође постао "пик" Спурса, за које тренутно игра на Летњој лиги.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар