I Bertans pred odlaskom u NBA!

Prema pisanju specijalizovanih portala, letonski šuter privodi kraju pregovore sa San Antonijom.

Košarka 06.07.2016 | 11:45
I Bertans pred odlaskom u NBA!
I u najtežim momentima u karijeri Davisa Bertansa (208, 23), posle dva kidanja ukrštenog ligamenta kolena, San Antonio vodio je računa o njemu i organizacijom oporavka konkretno pokazao da računa na letonskog šutera.

Ovog leta, Spursi bi mogli da opredeljnost za bivšeg igrača Partizana demonstriraju na najkonkretniji način - pozivom da zaigra u NBA ligi.

Prema pisanju specijalizovanog portala "Eurohoops" više je nego moguće da Davis Bertans potpiše ovih dana za San Antonio, što potvrđuje i činjenica da je on već u Teksasu, gde privodi kraju pregovore.

U procesu sklapanja dogovora sa Pau Gasolom, San Antonio mogao bi da trejdom "žrtvuje" ugovor Francuza Boris Dijaa, a taj potez stvorio bi dovoljno prostora za Bertansov dolazak.

Šuter Laboral Kuće, koji je preskočio beogradski kvalifikacioni turnir za Rio, pristao bi na skoro minimalnu platu, samo da bi nastavio karijeru u najjačoj ligi.

Iznos koji podrazumeva "izlazna klauzula" njegovog ugovora sa Baskonijom  (navodno 650.000 dolara) ne bi trebalo da bude prepreka za Teksašane u nameri da ga angažuju.

Dakle, kolonija Evropljana u Americi mogla bi da bude veća iz dana u dan. Podsetimo da su od nedelje NBA ugovore potpisali i plejmejkeri Barselone i Reala, Tomaš Satoranski i Serio Rodrigez.

Bertans je draftovan 2011. godine, kada ga je kao igrača Olimpije odabrala Indijana. Prava na njega Pejsersi su potom odmah prosledili San Antoniju, u sklopu trejda Kavaija Lenarda za Džordža Hila. U taj procesa bio je i "umešan" i Slovenac Erazem Lorbek, koji je takođe postao "pik" Spursa, za koje trenutno igra na Letnjoj ligi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar