Гасолу остварена жеља: Сан Антонио!

Шпански ветеран заиграће од јесени за екипу Грега Поповича. Да ли Тим Данкан одлази у пензију?

Кошарка 06.07.2016 | 10:45
Гасолу остварена жеља: Сан Антонио!
"Морам да признам да би Спурси били веома интересантна опција за мене", рекао је Пау Гасол (35, 213 цм) крајем априла, када је постало јасно да ће напустити Чикаго.

Што је желео, то је и добио.

Сан Антонио понудио је шестоструком учеснику Ол-стара двогодишњи уговор, "тежак" 30 милиона долара, а он је овог понедељка то и прихватио.

Портал Јаху спортс ("Yахоо спортс") потврдио је да ће Шпанац следеће сезоне играти у Спурсима, као и да ће наредног лета имати опцију да поново постане "слободан агент".

Гасол је прихватио руку представника Спурса, иако су га звали и из Торонта, Портланда и Минесоте.

"Комбинација талента, историје и његовог односа са Грегом Поповичем створила је прејак аргумент. Гасол је 2014. такође био надомак потписа са Спурсима, али је одабрао Чикаго", пишу амерички новинари.

Две године касније, ту грешку је исправио, а чини се да ће следеће сезоне заузети место Тима Данкана, који је веома близу одласка у пензију.

"Представници клуба и Данканови блиски сарадници верују да је Тим чврсто усмерен ка завршетку каријере, као и да би ту одлуку могао да саопшти у блиској будућности", откривено је из свлачионице Спурса.

Пре доласка у Тексас, Гасол ће учествовати на Олимпијским играма са репрезентацијом Шпаније, коју је прошле године маестрално предводио до титуле шампиона Европе.

Гасол је у НБА лиги од 2001. године, када је стигао у Мемфис. Седам лета касније, преселио се у Лос Анђелес Лејкерсе, са којима је освојио две титуле, 2009. и 2010. године. Током 15 година наступа у најјачој лиги, легендарни Шпанац просечно је постизао 18,2 поена и 9,5 скокова.

Брзо ће бити познато да ли ће Шпанац следеће сезоне бити саиграч Бобану Марјановићу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар