Gasolu ostvarena želja: San Antonio!

Španski veteran zaigraće od jeseni za ekipu Grega Popoviča. Da li Tim Dankan odlazi u penziju?

Košarka 06.07.2016 | 10:45
Gasolu ostvarena želja: San Antonio!
"Moram da priznam da bi Spursi bili veoma interesantna opcija za mene", rekao je Pau Gasol (35, 213 cm) krajem aprila, kada je postalo jasno da će napustiti Čikago.

Što je želeo, to je i dobio.

San Antonio ponudio je šestostrukom učesniku Ol-stara dvogodišnji ugovor, "težak" 30 miliona dolara, a on je ovog ponedeljka to i prihvatio.

Portal Jahu sports ("Yahoo sports") potvrdio je da će Španac sledeće sezone igrati u Spursima, kao i da će narednog leta imati opciju da ponovo postane "slobodan agent".

Gasol je prihvatio ruku predstavnika Spursa, iako su ga zvali i iz Toronta, Portlanda i Minesote.

"Kombinacija talenta, istorije i njegovog odnosa sa Gregom Popovičem stvorila je prejak argument. Gasol je 2014. takođe bio nadomak potpisa sa Spursima, ali je odabrao Čikago", pišu američki novinari.

Dve godine kasnije, tu grešku je ispravio, a čini se da će sledeće sezone zauzeti mesto Tima Dankana, koji je veoma blizu odlaska u penziju.

"Predstavnici kluba i Dankanovi bliski saradnici veruju da je Tim čvrsto usmeren ka završetku karijere, kao i da bi tu odluku mogao da saopšti u bliskoj budućnosti", otkriveno je iz svlačionice Spursa.

Pre dolaska u Teksas, Gasol će učestvovati na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Španije, koju je prošle godine maestralno predvodio do titule šampiona Evrope.

Gasol je u NBA ligi od 2001. godine, kada je stigao u Memfis. Sedam leta kasnije, preselio se u Los Anđeles Lejkerse, sa kojima je osvojio dve titule, 2009. i 2010. godine. Tokom 15 godina nastupa u najjačoj ligi, legendarni Španac prosečno je postizao 18,2 poena i 9,5 skokova.

Brzo će biti poznato da li će Španac sledeće sezone biti saigrač Bobanu Marjanoviću.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar