Кари, Дурент, Клеј, Грин... Ко ће им стати на пут?!

Да ли ће им бити равних? Веома тешко...

Кошарка 06.07.2016 | 09:45
Кари, Дурент, Клеј, Грин... Ко ће им стати на пут?!
Селидба године је потврђена: Кевин Дурент донео је храбру и већ гласно критиковану одлуку да напусти Оклахому и придружи се Голден Стејту.

Вориорси су, дакле, већ феноменалном тиму придружили МВП-а лиге за 2014. годину, чиме су у свлачионици ујединили двојицу најбољих шутера на свету. А, у тај тандем не убрајамо Клеја Томпсона, који наравно остаје у екипи.

У потери за победама, већим изазовима и наравно - титулом, коју још није освојио, Дурент је одабрао селидбу међу "ратнике", против којих је одиграо свој последњи меч за Тандере.

Пол Пирс је већ приметио: "Не можеш да их победиш - придружи им се"

"Кевинов допринос нашој организацији минулих девет година био је изузетно дубок. И на терену и ван њега. Помогао је Тандерима да се развију и да остваре немерљиве успехе. Уз то, његов утицај на читаву заједницу био је подједнако значајан. Захваљујемо му на вођству, играма и на представљању Оклахома ситија, али и комплетне Оклахоме", рекао је председник Тандера Клејтон Бенет.

Сем Прести, генерални менаџер Тандера, написао је:

"Кевин је оставио неизбрисив траг у нашој организацији и читавој држави. Био је један од оснивача ове франшизе. Не можемо на прави начин да искажемо шта је значио за Тандере.. Јасно је да смо потпуно разочарани што је одабрао да оде, али вредности које је и сам овде успостављао воде нас ка великој захвалности за велику помоћ нашем програму".

Овај потез неизбежно подсећа на чувену "селидбу Леброновог талента" у Мајами (коју је Дурент критиковао), а не треба сметнути с ума да тај план није "упалио" из прве и да титуле нису одмах стигле на Флориду.

Да ли ће Голден Стејт одмах освојити титулу и да ли ће Леброн и Кливленд бити у стању да одбране трофеј пред оваквом силом у настајању?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар