Kari, Durent, Klej, Grin... Ko će im stati na put?!

Da li će im biti ravnih? Veoma teško...

Košarka 06.07.2016 | 09:45
Kari, Durent, Klej, Grin... Ko će im stati na put?!
Selidba godine je potvrđena: Kevin Durent doneo je hrabru i već glasno kritikovanu odluku da napusti Oklahomu i pridruži se Golden Stejtu.

Voriorsi su, dakle, već fenomenalnom timu pridružili MVP-a lige za 2014. godinu, čime su u svlačionici ujedinili dvojicu najboljih šutera na svetu. A, u taj tandem ne ubrajamo Kleja Tompsona, koji naravno ostaje u ekipi.

U poteri za pobedama, većim izazovima i naravno - titulom, koju još nije osvojio, Durent je odabrao selidbu među "ratnike", protiv kojih je odigrao svoj poslednji meč za Tandere.

Pol Pirs je već primetio: "Ne možeš da ih pobediš - pridruži im se"

"Kevinov doprinos našoj organizaciji minulih devet godina bio je izuzetno dubok. I na terenu i van njega. Pomogao je Tanderima da se razviju i da ostvare nemerljive uspehe. Uz to, njegov uticaj na čitavu zajednicu bio je podjednako značajan. Zahvaljujemo mu na vođstvu, igrama i na predstavljanju Oklahoma sitija, ali i kompletne Oklahome", rekao je predsednik Tandera Klejton Benet.

Sem Presti, generalni menadžer Tandera, napisao je:

"Kevin je ostavio neizbrisiv trag u našoj organizaciji i čitavoj državi. Bio je jedan od osnivača ove franšize. Ne možemo na pravi način da iskažemo šta je značio za Tandere.. Jasno je da smo potpuno razočarani što je odabrao da ode, ali vrednosti koje je i sam ovde uspostavljao vode nas ka velikoj zahvalnosti za veliku pomoć našem programu".

Ovaj potez neizbežno podseća na čuvenu "selidbu Lebronovog talenta" u Majami (koju je Durent kritikovao), a ne treba smetnuti s uma da taj plan nije "upalio" iz prve i da titule nisu odmah stigle na Floridu.

Da li će Golden Stejt odmah osvojiti titulu i da li će Lebron i Klivlend biti u stanju da odbrane trofej pred ovakvom silom u nastajanju?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar