Нема бомбе на лету Њујорк-Тел Авив

Авион израелске авиокомпаније "Ел Ал" је у Европи летео у пратњи војних млазњака.

Свијет 05.07.2016 | 13:20
Нема бомбе на лету Њујорк-Тел Авив
"Дејли Мејл" је раније данас објавио да је природа анонимне претње бомбом нејасна, али да је авион "боинг 747-400" компаније "Ел Ал" наставио пут ка Тел Авиву.
 
Компанија "Ел Ал" је раније данас потврдила да је примљена анонимна дојава о бомби у летелици, али није навела да ли је реч о лажној узбуни.

Авион је након узбуне безбедно слетео на међународни аеродром Бен-Гурион, јавили су израелски медији.

Два швајцарска авиона су после дојаве хитно узлетела да прате израелски авион, јавио је Скајгаид (Скyгуиде), компанија која надгледа швајцарски ваздушни простор, пренели су израелски медији извештаје светских агенција.

Авион је, како преносе израелски медији, слетео безбедно и по реду летења на аеродром крај Тел Авива.

Израелско Министарство спољних послова је накнадно рекло да је управа за авијацију САД "примила дојаву о бомби у кухињи авиона", пренео је израелски лист Хаарец.

"Американци су обавестили швајцарске власти док је авион био у швајцарском ваздушном простору и швајцарски борбени авиони су пожурили да прате авион", навело је министарство.

"Провера је показала да је авион 'чист' и наставио је путовање као што је уобичајено," додаје се у саопштењу.

Швајцарски авиони су настојали да успоставе визуални контакт са пилотом авиона израелске компаније Ел Ал типа боинг 747 док је летео над Швајцарском, рекао је портпарол Скајгаида Влади Бароса немачкој агенцији ДПА.

Ел Ал је потврдио да је примио анонимно обавештење о бомби на лету ЛY002, али је додао да је авион наставио да лети ка Бен-Гуриону.

Компанија није објавила друге детаље и није рекла да ли је то била лажна узбуна, нити је на аеродрому проглашена ванредна ситуација.

Фото: елал.цом

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Масала!

05.07.2016 09:57

Дуго је требало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Донро да је све просло без насиља

05.07.2016 14:01

Поздрав Израелу од Пријатеља

ОДГОВОРИТЕ