Nema bombe na letu Njujork-Tel Aviv

Avion izraelske aviokompanije "El Al" je u Evropi leteo u pratnji vojnih mlaznjaka.

Svijet 05.07.2016 | 13:20
Nema bombe na letu Njujork-Tel Aviv
"Dejli Mejl" je ranije danas objavio da je priroda anonimne pretnje bombom nejasna, ali da je avion "boing 747-400" kompanije "El Al" nastavio put ka Tel Avivu.
 
Kompanija "El Al" je ranije danas potvrdila da je primljena anonimna dojava o bombi u letelici, ali nije navela da li je reč o lažnoj uzbuni.

Avion je nakon uzbune bezbedno sleteo na međunarodni aerodrom Ben-Gurion, javili su izraelski mediji.

Dva švajcarska aviona su posle dojave hitno uzletela da prate izraelski avion, javio je Skajgaid (Skyguide), kompanija koja nadgleda švajcarski vazdušni prostor, preneli su izraelski mediji izveštaje svetskih agencija.

Avion je, kako prenose izraelski mediji, sleteo bezbedno i po redu letenja na aerodrom kraj Tel Aviva.

Izraelsko Ministarstvo spoljnih poslova je naknadno reklo da je uprava za avijaciju SAD "primila dojavu o bombi u kuhinji aviona", preneo je izraelski list Haarec.

"Amerikanci su obavestili švajcarske vlasti dok je avion bio u švajcarskom vazdušnom prostoru i švajcarski borbeni avioni su požurili da prate avion", navelo je ministarstvo.

"Provera je pokazala da je avion 'čist' i nastavio je putovanje kao što je uobičajeno," dodaje se u saopštenju.

Švajcarski avioni su nastojali da uspostave vizualni kontakt sa pilotom aviona izraelske kompanije El Al tipa boing 747 dok je leteo nad Švajcarskom, rekao je portparol Skajgaida Vladi Barosa nemačkoj agenciji DPA.

El Al je potvrdio da je primio anonimno obaveštenje o bombi na letu LY002, ali je dodao da je avion nastavio da leti ka Ben-Gurionu.

Kompanija nije objavila druge detalje i nije rekla da li je to bila lažna uzbuna, niti je na aerodromu proglašena vanredna situacija.

Foto: elal.com

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Masala!

05.07.2016 09:57

Dugo je trebalo!

ODGOVORITE
Name

Donro da je sve proslo bez nasilja

05.07.2016 14:01

Pozdrav Izraelu od Prijatelja

ODGOVORITE