Српских 11 креће по европске медаље!

На првом европском атлетском шампионату у Холандији учествоваће рекордан број такмичара, а Србију ће предводити Ивана Шпановић, Асмир Колашинац, Амела Терзић...

Остали спортови 05.07.2016 | 22:45
Српских 11 креће по европске медаље!
У среду у Амстердаму почиње Европско првенство у атлетици. Србију ће на том такмичењу представљати 11. такмичара.

Већи део репрезентације отпутовао је у Холандију, која ће први пут организовати првенство Старог континента.

Под тробојком Србије бориће се Ивана Шпановић у скоку у даљ, Оливера Јевтић у полумаратону, Асмир Колашинац у бацању кугле, Амела Терзић (800 и 1.500 метара), Драгана Томашевић у бацању диска, Марија Вученовић и Ведран Самац у бацању копља, Лазар Анић у скоку у даљ, Тамара Салашки у трци на 400 метара препоне, Милан Ристић у трци на 110 метара препоне и Михаил Дудаш у десетобоју.

Предводник српске делегације биће Ивана Шпановић, која ће на првенству Европе покушати да освоји најсјајније одличје након добрих резултата ове сезоне у Дијаматској лиги. Српској рекордерки у скоку у даљ такмичење у Амстердаму биће последње пред Олимпијске игре у Рију.

Осим Шпановићеве велике амбиције има и Асмир Колашинац. Бацач кугле спреман је да се бори за још једну европску медаљу, после освојене бронзе у Хелсинкију 2012. године.

"Надам се да ћу квалификације проћи без већих проблема, и да ћу у финалу пружити максимум. Имао сам мале проблеме са повредама, па ми је то пореметило сезонски програм, али надам се да ме то неће спречити. Конкуренција је изузетно јака, а с обзиром да форму темпирам за Олимпијске игре у Рију, не могу да обећам медаљу, али могу да обећам да ћу се борити за њу", рекао је Колашинац.

На шампионату Европе у Амстердаму учествоваће рекордан број атлетичара. Учешће је пријавило 1.473 такмичара из 50 држава.

"Амстердам је спреман да угости рекордан број такмичара на првом шампионату Европе који се организује у Холандији. Очекујемо сјајно првенство", изјавио јепредседник Европске атлетске асоцијације Свен Арне Хансен.

Најбројнија селекција биће Немачка са 110 такмичара.

Европско првенство у атлетици одржава се од 6. до 10. јула.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар