Srpskih 11 kreće po evropske medalje!

Na prvom evropskom atletskom šampionatu u Holandiji učestvovaće rekordan broj takmičara, a Srbiju će predvoditi Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Amela Terzić...

Ostali sportovi 05.07.2016 | 22:45
Srpskih 11 kreće po evropske medalje!
U sredu u Amsterdamu počinje Evropsko prvenstvo u atletici. Srbiju će na tom takmičenju predstavljati 11. takmičara.

Veći deo reprezentacije otputovao je u Holandiju, koja će prvi put organizovati prvenstvo Starog kontinenta.

Pod trobojkom Srbije boriće se Ivana Španović u skoku u dalj, Olivera Jevtić u polumaratonu, Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Amela Terzić (800 i 1.500 metara), Dragana Tomašević u bacanju diska, Marija Vučenović i Vedran Samac u bacanju koplja, Lazar Anić u skoku u dalj, Tamara Salaški u trci na 400 metara prepone, Milan Ristić u trci na 110 metara prepone i Mihail Dudaš u desetoboju.

Predvodnik srpske delegacije biće Ivana Španović, koja će na prvenstvu Evrope pokušati da osvoji najsjajnije odličje nakon dobrih rezultata ove sezone u Dijamatskoj ligi. Srpskoj rekorderki u skoku u dalj takmičenje u Amsterdamu biće poslednje pred Olimpijske igre u Riju.

Osim Španovićeve velike ambicije ima i Asmir Kolašinac. Bacač kugle spreman je da se bori za još jednu evropsku medalju, posle osvojene bronze u Helsinkiju 2012. godine.

"Nadam se da ću kvalifikacije proći bez većih problema, i da ću u finalu pružiti maksimum. Imao sam male probleme sa povredama, pa mi je to poremetilo sezonski program, ali nadam se da me to neće sprečiti. Konkurencija je izuzetno jaka, a s obzirom da formu tempiram za Olimpijske igre u Riju, ne mogu da obećam medalju, ali mogu da obećam da ću se boriti za nju", rekao je Kolašinac.

Na šampionatu Evrope u Amsterdamu učestvovaće rekordan broj atletičara. Učešće je prijavilo 1.473 takmičara iz 50 država.

"Amsterdam je spreman da ugosti rekordan broj takmičara na prvom šampionatu Evrope koji se organizuje u Holandiji. Očekujemo sjajno prvenstvo", izjavio jepredsednik Evropske atletske asocijacije Sven Arne Hansen.

Najbrojnija selekcija biće Nemačka sa 110 takmičara.

Evropsko prvenstvo u atletici održava se od 6. do 10. jula.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar