ОИ: Срби у ''лаганом ритму'' до побједе над Порториком!

Србија кренула ка Олимпијским играма: Спаљени су гусари са Кариба! Орлови без већих проблема савладали Порторико у првом колу квалификационог турнира у Београду - 87:81.

Кошарка 04.07.2016 | 23:15
ОИ: Срби у ''лаганом ритму'' до побједе над Порториком!
Пирати са Кариба нису били озбиљна опасност за Србију Александра Ђорђевића. Стрепели смо у појединим тренуцима, бојали се након што је селекција Порторика одбијале нападе Орлова у првој четвртини, али на крају смо могли само да апалудирамо и удахнемо. Србија је кренула ка Рио Де Жанеиру тријумфом против Порторика – 87:81

Знала је та симпатична селекција, која у овом тренутку има магичног Карлоса Ароја, да нам у прошлости зада много мука. Победили су нас и 2002.године у Индијанополису, али вечерас пред више од 13.000 гледалаца нису могли далекометним хицима да одрже главу изнад воде.

Било је рупа у нашој игри, није то била нека магична партија, али ако ништа друго тимАлександра Ђорђевића је био упоран, инсистирајући на сопственим квалитетима. Резултатска клацкалица трајала је добрих 15 минута. А онда је наш тим – убрзао. Ђорђевић је много ротирао, дозирао магију Милоша Теодосића и борбеност Стефана Марковића. Пад  Порторика поклопио се са детаљима које смо сви дуго чекали. Богдановић је почео да погађа, а Теодосић препознатљивим асистенцијама да разиграва Симоновића и Бирчевића.

Србија је до полувремена стекла десет поена вишка (41:31). Али за публику је било  јако важно је што је имала прилику да види НБА секвенце Николе Јокића. Треће четвртина почела је обостраном паљбом, али је време било савезник нашег тима. Честим ротацијамаЂорђевић је вршио притисак на нападачки потенцијал Порторика. Било је у 20 минуту и 20 поена вишка.

Касније је све било ствар рутине. Ђорђевић је ротацијама чувао снаге и разиграо свих 12 играча које има на располагању. Разлог за оптимизам је добра тандемска игра када су у питању Јовић и Радуљица, Недовић и Јокић, Бирчевић и Јовић.  Селектора Ђорђевића може да радује податак да су петорица играча постигла двоцифрени број поена.

У последњој четвртини дошло је до опуштања у табору Орлова,. Добра опомена за Ђорђевића и Орлове

Најефикаснији у редовима наше селекције био је Немања Недовић са 14. Занимљиво је да су четворица уписала по 12 поена: Богдановић, Симоновић, Бирчевић и Недовић.

Рецка је уписана. На реду је Ангола.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар