OI: Srbi u ''laganom ritmu'' do pobjede nad Portorikom!

Srbija krenula ka Olimpijskim igrama: Spaljeni su gusari sa Kariba! Orlovi bez većih problema savladali Portoriko u prvom kolu kvalifikacionog turnira u Beogradu - 87:81.

Košarka 04.07.2016 | 23:15
OI: Srbi u ''laganom ritmu'' do pobjede nad Portorikom!
Pirati sa Kariba nisu bili ozbiljna opasnost za Srbiju Aleksandra Đorđevića. Strepeli smo u pojedinim trenucima, bojali se nakon što je selekcija Portorika odbijale napade Orlova u prvoj četvrtini, ali na kraju smo mogli samo da apaludiramo i udahnemo. Srbija je krenula ka Rio De Žaneiru trijumfom protiv Portorika – 87:81

Znala je ta simpatična selekcija, koja u ovom trenutku ima magičnog Karlosa Aroja, da nam u prošlosti zada mnogo muka. Pobedili su nas i 2002.godine u Indijanopolisu, ali večeras pred više od 13.000 gledalaca nisu mogli dalekometnim hicima da održe glavu iznad vode.

Bilo je rupa u našoj igri, nije to bila neka magična partija, ali ako ništa drugo timAleksandra Đorđevića je bio uporan, insistirajući na sopstvenim kvalitetima. Rezultatska klackalica trajala je dobrih 15 minuta. A onda je naš tim – ubrzao. Đorđević je mnogo rotirao, dozirao magiju Miloša Teodosića i borbenost Stefana Markovića. Pad  Portorika poklopio se sa detaljima koje smo svi dugo čekali. Bogdanović je počeo da pogađa, a Teodosić prepoznatljivim asistencijama da razigrava Simonovića i Birčevića.

Srbija je do poluvremena stekla deset poena viška (41:31). Ali za publiku je bilo  jako važno je što je imala priliku da vidi NBA sekvence Nikole Jokića. Treće četvrtina počela je obostranom paljbom, ali je vreme bilo saveznik našeg tima. Čestim rotacijamaĐorđević je vršio pritisak na napadački potencijal Portorika. Bilo je u 20 minutu i 20 poena viška.

Kasnije je sve bilo stvar rutine. Đorđević je rotacijama čuvao snage i razigrao svih 12 igrača koje ima na raspolaganju. Razlog za optimizam je dobra tandemska igra kada su u pitanju Jović i Raduljica, Nedović i Jokić, Birčević i Jović.  Selektora Đorđevića može da raduje podatak da su petorica igrača postigla dvocifreni broj poena.

U poslednjoj četvrtini došlo je do opuštanja u taboru Orlova,. Dobra opomena za Đorđevića i Orlove

Najefikasniji u redovima naše selekcije bio je Nemanja Nedović sa 14. Zanimljivo je da su četvorica upisala po 12 poena: Bogdanović, Simonović, Birčević i Nedović.

Recka je upisana. Na redu je Angola.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar