Звезди није неопходан нападач, али Зозуља...!

Ако у току лета буде отишао Вијеира, клуб ће највероватније морати да реагује, међутим питање је хоће ли тада нападач посрнулог Дњепра бити слободан играч.

Фудбал 06.07.2016 | 13:30
Звезди није неопходан нападач, али Зозуља...!
То што су Александру Катаију и Угу Вијеир недавно понуђени продужеци уговора са Црвеном звездом на још годину дана - није гарант њиховог останка у клубу после 31. августа ове године.

Напротив.

Црвено-бели тако су уложили у њихову вредност (иако још чекају одговор друге стране), јер обештећење расте што је играч дугорочније везан уговором за клуб, а и искључена је могућност да двојица најбољих стрелаца шампиона Србије, ако остану, већ наредног јануара буду слободни у избору нове средине, без да се Звезда било шта пита.

Утолико, потрага за нападачем није завршена када су црвено-бели у питању, али није ни нешто од чега ће зависити сезона 2016/17, јер...

"Већ имамо Вијеиру, Сикимића и Орландића, Руиз и Муче су у неким клубовима играли на месту централног нападача, тако да нам шпиц није неопходан", рекао је спортски директор Црвене звезде, Блажо Раосављевић, за "Вечерње новости" и додао:

"Али, ако се појави прави нападач-голгетер, сигурно ћемо учинити све да га доведемо".

Такав је свакако Мирко Вучинић, међутим од његовог доласка у Црвену звезду неће бити ништа. То није само потврдио Раосављевић за "Новости", већ и генерални директор клуба Звездан Терзић, за "Информер", којем је изјавио да је Вучинић прескуп и да је то била идеја од пре месец дана, од које се одустало.

Заиста, са здравим Вијеиром, којег према речима тренера Миодрага Божовића дуго већ мучи стопало, те због тога не може да ради пуном паром на припремама, Црвена звезда има добро попуњену позицију центарфора.

Али, ако клуб буде био приморан да прода Португалца, којег наводно траже поједини кинески, руски и турски клубови и чија би цена могла да буде и 2,5 милиона евра, потреба за правим голгетером биће реална, утолико што се ни Предраг Сикимић, ни Петар Орландић до сада нису наметнули као праве замене за Вијеиру.

Не остане ли 28-годишњи Португалац у Љутице Богдана из било ког разлога, Црвена звезда ће покушати да ангажује Романа Зозуљу из "расформираног" Дњепра, објавила је "Арена спорт".

Црвено-бели већ су профитирали из организационо-економског слома једног од најјачих украјинских клубова, јер је раскид уговора издејствовао Џон Руиз и потом на Стадион "Рајко Митић" стигао као слободан играч, а слично би могло да буде и са Зозуљом (26), који има 25 наступа за репрезентацију Украјине.

Он је на две утакмице на Европском првенству у Француској био стартер, једном је ушао с клупе, а претходне сезоне није имао већег утицаја на резултате Дњепра јер је имао и тешку повреду од које се очигледно опоравио.

Раосављевић овог играча није помињао, али је најавио долазак штопера Милана Митровића и коначан договор са нападачем Боке, који је био у Палмеирасу, Паблом Мучеом.

"Реализовали смо све што смо хтели. Фибел, Руиз, Конга, Митровић... То су били приоритети, а током прелазног рока то је постао и Муче. Милошевић, Луковић, Вучићевић, Полетановић и Адам су инвестиције за будућност. Потрошили смо више времена него што смо очекивали, али смо реализовали план што је најважније", закључио је Раосављевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар