Zvezdi nije neophodan napadač, ali Zozulja...!

Ako u toku leta bude otišao Vijeira, klub će najverovatnije morati da reaguje, međutim pitanje je hoće li tada napadač posrnulog Dnjepra biti slobodan igrač.

Fudbal 06.07.2016 | 13:30
Zvezdi nije neophodan napadač, ali Zozulja...!
To što su Aleksandru Kataiju i Ugu Vijeir nedavno ponuđeni produžeci ugovora sa Crvenom zvezdom na još godinu dana - nije garant njihovog ostanka u klubu posle 31. avgusta ove godine.

Naprotiv.

Crveno-beli tako su uložili u njihovu vrednost (iako još čekaju odgovor druge strane), jer obeštećenje raste što je igrač dugoročnije vezan ugovorom za klub, a i isključena je mogućnost da dvojica najboljih strelaca šampiona Srbije, ako ostanu, već narednog januara budu slobodni u izboru nove sredine, bez da se Zvezda bilo šta pita.

Utoliko, potraga za napadačem nije završena kada su crveno-beli u pitanju, ali nije ni nešto od čega će zavisiti sezona 2016/17, jer...

"Već imamo Vijeiru, Sikimića i Orlandića, Ruiz i Muče su u nekim klubovima igrali na mestu centralnog napadača, tako da nam špic nije neophodan", rekao je sportski direktor Crvene zvezde, Blažo Raosavljević, za "Večernje novosti" i dodao:

"Ali, ako se pojavi pravi napadač-golgeter, sigurno ćemo učiniti sve da ga dovedemo".

Takav je svakako Mirko Vučinić, međutim od njegovog dolaska u Crvenu zvezdu neće biti ništa. To nije samo potvrdio Raosavljević za "Novosti", već i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić, za "Informer", kojem je izjavio da je Vučinić preskup i da je to bila ideja od pre mesec dana, od koje se odustalo.

Zaista, sa zdravim Vijeirom, kojeg prema rečima trenera Miodraga Božovića dugo već muči stopalo, te zbog toga ne može da radi punom parom na pripremama, Crvena zvezda ima dobro popunjenu poziciju centarfora.

Ali, ako klub bude bio primoran da proda Portugalca, kojeg navodno traže pojedini kineski, ruski i turski klubovi i čija bi cena mogla da bude i 2,5 miliona evra, potreba za pravim golgeterom biće realna, utoliko što se ni Predrag Sikimić, ni Petar Orlandić do sada nisu nametnuli kao prave zamene za Vijeiru.

Ne ostane li 28-godišnji Portugalac u Ljutice Bogdana iz bilo kog razloga, Crvena zvezda će pokušati da angažuje Romana Zozulju iz "rasformiranog" Dnjepra, objavila je "Arena sport".

Crveno-beli već su profitirali iz organizaciono-ekonomskog sloma jednog od najjačih ukrajinskih klubova, jer je raskid ugovora izdejstvovao Džon Ruiz i potom na Stadion "Rajko Mitić" stigao kao slobodan igrač, a slično bi moglo da bude i sa Zozuljom (26), koji ima 25 nastupa za reprezentaciju Ukrajine.

On je na dve utakmice na Evropskom prvenstvu u Francuskoj bio starter, jednom je ušao s klupe, a prethodne sezone nije imao većeg uticaja na rezultate Dnjepra jer je imao i tešku povredu od koje se očigledno oporavio.

Raosavljević ovog igrača nije pominjao, ali je najavio dolazak štopera Milana Mitrovića i konačan dogovor sa napadačem Boke, koji je bio u Palmeirasu, Pablom Mučeom.

"Realizovali smo sve što smo hteli. Fibel, Ruiz, Konga, Mitrović... To su bili prioriteti, a tokom prelaznog roka to je postao i Muče. Milošević, Luković, Vučićević, Poletanović i Adam su investicije za budućnost. Potrošili smo više vremena nego što smo očekivali, ali smo realizovali plan što je najvažnije", zaključio je Raosavljević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar