ЕУРО: Слиједи меч истине за Французе, а они - чисти!

За разлику од Немаца, који имају и повређене и суспендоване играче, "петлови" су се сачували тих проблема, па се спремни и орни селе у Марсеј.

Фудбал 05.07.2016 | 18:30
ЕУРО: Слиједи меч истине за Французе, а они - чисти!
Делује као да Французи раде праву ствар и полако дижу форму за завршницу ЕП!

Потврду или деманти ове слутње добићемо у четвртак увече када ће се у полуфиналу ЕУРО 2016 сударити два дива - Француска и Немачка.

Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан, након што су његови пулени декласирали Исланд резултатом 5:2 у последњем мечу четвртфинала, рекао је да је Немачка најбоља екипа на Европском првенству, али да ће његов тим дати све од себе да се пласира у финале.

"Немачка је најбољи тим, у то нема сумње, и поред тога што су против Италије пролазили кроз тешке моменте. Али, ми смо ту, у најбољих четири, и даћемо све од себе против најбољег тима не само у Европи, већ и на свету", рекао је Дешан.

Домаћин шампионата Европе ће се за пласман у финале борити против селекције актуелног првака света против које, историјски гледано, има бољи скор: 12-5-10.

Тај меч је на програму у четвртак у Марсеју.

"Одушевљен сам сваки пут кад мој тим победи, никад није лако. Урадили смо оно што је требало у првом полувремену. После смо се мало опустили, направили неке измене... Има доста позитивних ствари из ове утакмице. Одушевљен сам због играча, заслужили су ово. Драго ми је и због навијача који су били уз нас месецима", рекао је Дешан.

Оно о чему Дешан није говорио су проблеми његовог колеге Јоакима Лева, који је дефинитивно остао без стартног центарфора, Марија Гомеза, а због повреде до четвртка тешко да ће пуном паром радити и капитен Бастијан Швајнштајгер и Сами Кедира.

Стартни штопер, Матс Хумелс, биће суспендован због "парних" картона за меч на "Велодрому".

С друге стране, Нголо Канте и Адил Рами одрадили су суспензије у мечу са Исланђанима и биће у комбинацији за састав репрезентације, чија пети пут организује велико фудбалско такмичење и сања 1984. и 1998. када су "петлови", пред својим навијачима, освојили титуле првака Европе и света.

Оливије Жиру и Лоран Кошелни били су на картон од суспензије, тако да их је Дешан заменио у другом полувремену утакмице са Исландом.

Повређених играча - немају!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар