EURO: Slijedi meč istine za Francuze, a oni - čisti!

Za razliku od Nemaca, koji imaju i povređene i suspendovane igrače, "petlovi" su se sačuvali tih problema, pa se spremni i orni sele u Marsej.

Fudbal 05.07.2016 | 18:30
EURO: Slijedi meč istine za Francuze, a oni - čisti!
Deluje kao da Francuzi rade pravu stvar i polako dižu formu za završnicu EP!

Potvrdu ili demanti ove slutnje dobićemo u četvrtak uveče kada će se u polufinalu EURO 2016 sudariti dva diva - Francuska i Nemačka.

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan, nakon što su njegovi puleni deklasirali Island rezultatom 5:2 u poslednjem meču četvrtfinala, rekao je da je Nemačka najbolja ekipa na Evropskom prvenstvu, ali da će njegov tim dati sve od sebe da se plasira u finale.

"Nemačka je najbolji tim, u to nema sumnje, i pored toga što su protiv Italije prolazili kroz teške momente. Ali, mi smo tu, u najboljih četiri, i daćemo sve od sebe protiv najboljeg tima ne samo u Evropi, već i na svetu", rekao je Dešan.

Domaćin šampionata Evrope će se za plasman u finale boriti protiv selekcije aktuelnog prvaka sveta protiv koje, istorijski gledano, ima bolji skor: 12-5-10.

Taj meč je na programu u četvrtak u Marseju.

"Oduševljen sam svaki put kad moj tim pobedi, nikad nije lako. Uradili smo ono što je trebalo u prvom poluvremenu. Posle smo se malo opustili, napravili neke izmene... Ima dosta pozitivnih stvari iz ove utakmice. Oduševljen sam zbog igrača, zaslužili su ovo. Drago mi je i zbog navijača koji su bili uz nas mesecima", rekao je Dešan.

Ono o čemu Dešan nije govorio su problemi njegovog kolege Joakima Leva, koji je definitivno ostao bez startnog centarfora, Marija Gomeza, a zbog povrede do četvrtka teško da će punom parom raditi i kapiten Bastijan Švajnštajger i Sami Kedira.

Startni štoper, Mats Humels, biće suspendovan zbog "parnih" kartona za meč na "Velodromu".

S druge strane, Ngolo Kante i Adil Rami odradili su suspenzije u meču sa Islanđanima i biće u kombinaciji za sastav reprezentacije, čija peti put organizuje veliko fudbalsko takmičenje i sanja 1984. i 1998. kada su "petlovi", pred svojim navijačima, osvojili titule prvaka Evrope i sveta.

Olivije Žiru i Loran Košelni bili su na karton od suspenzije, tako da ih je Dešan zamenio u drugom poluvremenu utakmice sa Islandom.

Povređenih igrača - nemaju!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar