ЕУРО: Све суспензије и повреде пред 1/2 финале...!

Највише проблема имаће Колман и Лев, који може да остане и без петорице стартера. Дешан има комплетан састав на располагању.

Фудбал 05.07.2016 | 18:00
ЕУРО: Све суспензије и повреде пред 1/2 финале...!
Пут су почела 53 национална тима, на ЕУРО 2016 су се пласирала рекордна, 24, прву фазу прошло је 16 репрезентација, у четвртфиналу обрело се осам, после чега смо добили само четири учесника полуфинала.

Синоћ, у правој голеади, Французи су победили храбре Исланђане 5:2 и комплетирали листу учесника претпоследње рунде такмичења на ЕП.

У среду увече, на "Парц Олyмпиqуе Лyоннаис" стадиону у Лиону, састаће се Португалија и Велс, а наредне вечери, на "Стаде Вéлодроме" у Марсеју, играће Немачка и Француска.

Док је јако тешко претпоставити кога ћемо гледати у гала финалу 10. јула на "Стаде де Франце" у предграђу Париза, Сен Денију, много је лакше закључити кога нећемо гледати у среду и четвртак у 49. и 50. мечу на турниру.

Ево свих суспензија и повреда са којима се суочавају неки од 92 фудбалера тренутно четири најбоље репрезентације у Европи.

УЕФА се као пијана плота држи правила да два жута картона на шампионату свакако значе суспензију, без обзира на фазу такмичења, што је правило глобално критиковано и оспоравано, али и даље неминовно.

Стога...

Португалија – Велс

Селектор Португалије Фернандо Сантош, чији тим није поражен на десет последњих утакмица, неће моћи да рачуна на једног од најважнијих играча у везном реду, Вилијама Карваља, који је у драматичном мечу четвртфинала с Пољском и пенала који су одлучили зарадио другу јавну опомену на турниру.

Другу опомену у пет утакмица и – суспензија!

Кад су повреде у питању, под знаком питање је Пепе, који неће данас тренирати због повреде бутног мишића, саопштио је његов тим. Портпарол фудбалске репрезентације Португала Онофре Коста рекао је да један од најважнијих играча екипе Пепе има проблема са бутним мишићем због чега ће пропустити данашњи тренинг.

Још горе биће Крису Колману, који због опомена које су у мечу са Белгијом добили плејмејкер Арон Рамзи, један од две највеће звезде тима, као и поуздани штопер Бен Дејвис, неће моћи да рачуна на двојицу играча од којих у многоме зависи игра велшког састава.

Ни Португалци, ни Велшани немају повређених играча, иако су се срчани фудбалери обе репрезентације накупили удараца, ситних повреда и умора.

То није случај у другом полуфиналу, где има озбиљних проблема са повредама.

Француска – Немачка

Штопер немачке репрезентације Матс Хумелс прилично "јевтино" добио је жути картон у мечу четвртфинала са Италијом и због тога неће моћи да игра у Марсеју, против домаћина Француске.

Он је суспендован, а повређен до краја турнира је једини прави центарфор у тиму Јоакима Лева, Марио Гомез, који је спектакуларним потезом петом покушао да савлада Ђанлуиђија Буфона и притом зарадио повреду задње ложе због које неће моћи да игра ни у потенцијалном финалу.

Повреде, али не толико озбиљне, "покупили" су и Бастијан Швајнштајгер и Сами Кедира, који ће радити по посебном програму до четвртка увече, а кажу да је ровит и леви бек шампиона света из 2014. године, Јонас Хектор.

Селектор Француза, Дидије Дешан, нема баш никаквих проблема пред "блокбастер" полуфинале са Немцима. Уколико сви играчи остану здрави на тренинзима, Дешан неће имати проблема око избора стартних 11, тим пре што су суспензије у мечу са Исландом "одрадили" Нголо Канте и Адил Рами, а Лоран Кошелни и Оливије Жиру сачували се жутих картона, што опрезном игром што Дешановим превентивним изменама у другом делу утакмице.

Нема дилеме да ће ови подаци имати утицаја на исходе полуфиналних мечева, нарочито што Велс без Рамзија и Дејвиса није исти тим, колико ни Немачка без Гомеза, Хумелса, можда и Швајнштајгера, Кедире, Хектора...

Лев ће морати да осмисли поставу са "лажном деветком", коју могу да одиграју и Марио Геце и Андре Ширле и Томас Милер... Видећемо на шта ће то изаћи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар