EURO: Sve suspenzije i povrede pred 1/2 finale...!

Najviše problema imaće Kolman i Lev, koji može da ostane i bez petorice startera. Dešan ima kompletan sastav na raspolaganju.

Fudbal 05.07.2016 | 18:00
EURO: Sve suspenzije i povrede pred 1/2 finale...!
Put su počela 53 nacionalna tima, na EURO 2016 su se plasirala rekordna, 24, prvu fazu prošlo je 16 reprezentacija, u četvrtfinalu obrelo se osam, posle čega smo dobili samo četiri učesnika polufinala.

Sinoć, u pravoj goleadi, Francuzi su pobedili hrabre Islanđane 5:2 i kompletirali listu učesnika pretposlednje runde takmičenja na EP.

U sredu uveče, na "Parc Olympique Lyonnais" stadionu u Lionu, sastaće se Portugalija i Vels, a naredne večeri, na "Stade Vélodrome" u Marseju, igraće Nemačka i Francuska.

Dok je jako teško pretpostaviti koga ćemo gledati u gala finalu 10. jula na "Stade de France" u predgrađu Pariza, Sen Deniju, mnogo je lakše zaključiti koga nećemo gledati u sredu i četvrtak u 49. i 50. meču na turniru.

Evo svih suspenzija i povreda sa kojima se suočavaju neki od 92 fudbalera trenutno četiri najbolje reprezentacije u Evropi.

UEFA se kao pijana plota drži pravila da dva žuta kartona na šampionatu svakako znače suspenziju, bez obzira na fazu takmičenja, što je pravilo globalno kritikovano i osporavano, ali i dalje neminovno.

Stoga...

Portugalija – Vels

Selektor Portugalije Fernando Santoš, čiji tim nije poražen na deset poslednjih utakmica, neće moći da računa na jednog od najvažnijih igrača u veznom redu, Vilijama Karvalja, koji je u dramatičnom meču četvrtfinala s Poljskom i penala koji su odlučili zaradio drugu javnu opomenu na turniru.

Drugu opomenu u pet utakmica i – suspenzija!

Kad su povrede u pitanju, pod znakom pitanje je Pepe, koji neće danas trenirati zbog povrede butnog mišića, saopštio je njegov tim. Portparol fudbalske reprezentacije Portugala Onofre Kosta rekao je da jedan od najvažnijih igrača ekipe Pepe ima problema sa butnim mišićem zbog čega će propustiti današnji trening.

Još gore biće Krisu Kolmanu, koji zbog opomena koje su u meču sa Belgijom dobili plejmejker Aron Ramzi, jedan od dve najveće zvezde tima, kao i pouzdani štoper Ben Dejvis, neće moći da računa na dvojicu igrača od kojih u mnogome zavisi igra velškog sastava.

Ni Portugalci, ni Velšani nemaju povređenih igrača, iako su se srčani fudbaleri obe reprezentacije nakupili udaraca, sitnih povreda i umora.

To nije slučaj u drugom polufinalu, gde ima ozbiljnih problema sa povredama.

Francuska – Nemačka

Štoper nemačke reprezentacije Mats Humels prilično "jevtino" dobio je žuti karton u meču četvrtfinala sa Italijom i zbog toga neće moći da igra u Marseju, protiv domaćina Francuske.

On je suspendovan, a povređen do kraja turnira je jedini pravi centarfor u timu Joakima Leva, Mario Gomez, koji je spektakularnim potezom petom pokušao da savlada Đanluiđija Bufona i pritom zaradio povredu zadnje lože zbog koje neće moći da igra ni u potencijalnom finalu.

Povrede, ali ne toliko ozbiljne, "pokupili" su i Bastijan Švajnštajger i Sami Kedira, koji će raditi po posebnom programu do četvrtka uveče, a kažu da je rovit i levi bek šampiona sveta iz 2014. godine, Jonas Hektor.

Selektor Francuza, Didije Dešan, nema baš nikakvih problema pred "blokbaster" polufinale sa Nemcima. Ukoliko svi igrači ostanu zdravi na treninzima, Dešan neće imati problema oko izbora startnih 11, tim pre što su suspenzije u meču sa Islandom "odradili" Ngolo Kante i Adil Rami, a Loran Košelni i Olivije Žiru sačuvali se žutih kartona, što opreznom igrom što Dešanovim preventivnim izmenama u drugom delu utakmice.

Nema dileme da će ovi podaci imati uticaja na ishode polufinalnih mečeva, naročito što Vels bez Ramzija i Dejvisa nije isti tim, koliko ni Nemačka bez Gomeza, Humelsa, možda i Švajnštajgera, Kedire, Hektora...

Lev će morati da osmisli postavu sa "lažnom devetkom", koju mogu da odigraju i Mario Gece i Andre Širle i Tomas Miler... Videćemo na šta će to izaći.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar