Артета завршио каријеру, постаје Пепов помоћник!

Фудбалер Арсенала Микел Артета објавио је да завршава играчку каријеру и потврдио да прелази у Манчестер Сити као помоћник Пепа Гвардиоле.

Фудбал 06.07.2016 | 12:30
Артета завршио каријеру, постаје Пепов помоћник!
Шпански везни фудбалер, коме је уговор са Арсеналом истекао на крају јуна, после пет година проведених у редовима „тобџија“, већ је најавио да ће од наредне сезоне почети да се бави тренерским послом.

Артета је био у омладинској школи Барселоне, али никад није стигао до првог тима, наступао је за Пари Сен Жермен, Ренџерс, Реал Сосиједад, Евертон, а у Арсенал је стигао 2011. године од када је одиграо 110 утакмица и носио капитенску траку.

„После спекулација медија у вези са наставком моје каријере, потврђујем да напуштам Арсенал, повлачим се од активног играња фудбала и постаћу помоћник Пепу Гвардиоли у Манчестер Ситију. Провео сам пет невероватних година у Арсеналу, била ми је част и привлегија да будем капитен тако великог клуба. Захваљујем се менаџеру, челницима клуба, саиграчима и навијачима на сјајној подршци. Заувек ћу памтити време проведено на Емиратима и тренутке које сам овде доживео памтићу заувек, посебно освајање трофеја у ФА Купу и Комјунити Шилду. Током играчке каријере имао сам среће да играм против неких од највећих клубова. Прелазак у Енглеску је била велика одлука за мене, али без сумње и најбоља. То ми је помогло да постанем бољи играч и човек. Прилика да се придружим Пепу Гвардиоли и његовом тиму је сјајна за мене и невероватно сам узбуђен због онога што ме чека. Одувек сам био заинтересован и за друге аспекте фудбала, а не само играчке. Тренерски посао је одувек био нешто што сам желео да радим. Хвала свима и хајде да наствимо да уживамо у овом сјајном спорту“, написао је Артета у саопштењу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар