Arteta završio karijeru, postaje Pepov pomoćnik!

Fudbaler Arsenala Mikel Arteta objavio je da završava igračku karijeru i potvrdio da prelazi u Mančester Siti kao pomoćnik Pepa Gvardiole.

Fudbal 06.07.2016 | 12:30
Arteta završio karijeru, postaje Pepov pomoćnik!
Španski vezni fudbaler, kome je ugovor sa Arsenalom istekao na kraju juna, posle pet godina provedenih u redovima „tobdžija“, već je najavio da će od naredne sezone početi da se bavi trenerskim poslom.

Arteta je bio u omladinskoj školi Barselone, ali nikad nije stigao do prvog tima, nastupao je za Pari Sen Žermen, Rendžers, Real Sosijedad, Everton, a u Arsenal je stigao 2011. godine od kada je odigrao 110 utakmica i nosio kapitensku traku.

„Posle spekulacija medija u vezi sa nastavkom moje karijere, potvrđujem da napuštam Arsenal, povlačim se od aktivnog igranja fudbala i postaću pomoćnik Pepu Gvardioli u Mančester Sitiju. Proveo sam pet neverovatnih godina u Arsenalu, bila mi je čast i privlegija da budem kapiten tako velikog kluba. Zahvaljujem se menadžeru, čelnicima kluba, saigračima i navijačima na sjajnoj podršci. Zauvek ću pamtiti vreme provedeno na Emiratima i trenutke koje sam ovde doživeo pamtiću zauvek, posebno osvajanje trofeja u FA Kupu i Komjuniti Šildu. Tokom igračke karijere imao sam sreće da igram protiv nekih od najvećih klubova. Prelazak u Englesku je bila velika odluka za mene, ali bez sumnje i najbolja. To mi je pomoglo da postanem bolji igrač i čovek. Prilika da se pridružim Pepu Gvardioli i njegovom timu je sjajna za mene i neverovatno sam uzbuđen zbog onoga što me čeka. Oduvek sam bio zainteresovan i za druge aspekte fudbala, a ne samo igračke. Trenerski posao je oduvek bio nešto što sam želeo da radim. Hvala svima i hajde da nastvimo da uživamo u ovom sjajnom sportu“, napisao je Arteta u saopštenju.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar