"Не постоје проблеми између Србије и БиХ"

Премијер Србије Александар Вучић пренео је данас новинарима да је на Самиту Западни Балкан - ЕУ говорио о проблемима у региону, али да не сматра да неспоразуме у вези с обележавањем годишњице у Сребреници треба тумачити као проблем између Србије и БиХ.

Босна и Херцеговина 04.07.2016 | 21:27
"Не постоје проблеми између Србије и БиХ"
"Не бих рекао да постоје проблеми на релацији Србија - БиХ. Био сам нападнут у Сребреници прошле године, трудили смо се да побољшамо односе на све могуће нацине, ниједан захтев нисмо упутили да се нађу нападачи", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара, након Самита лидера земаља Западног Балкана у Паризу.

Онда је, додао је, "дошла та информација да нам је забрањено да идемо, рекли смо - нећемо ићи.

"А онда је неко рекао - па нису ваљда мислили да ће да нас купе тиме што су дали пет милиона - иако то нико није рекао, а онда су рекли - па дале су неке новине... Више ништа на то не можете да изговорите. Можете да ћутите и пустите да прође време", навео је Вучић, додајући да је у Паризу говорио и о обележавању Олује.

На питање хрватског новинара зашто мисли да је дошло до Олује, приметио је да Хрвати тај дан славе, "а нама је то најтужнији дан", те поручио да никако нећемо имати исте погледе на прошлост, али и замолио да нам се бар ставови о будућности не разликују.

"Имао сам с председницом Хрватске добре разговоре, важно је и да их наставим, обавезе из Споразума ћемо из потпуности да испуњавамо, Олују славите, а ми жалимо, али кад се то заврши крајем августа позваћемо вас да видите како хрватска мањина живи и ради у Србији", навео је премијер.

Јер, како је приметио, имамо исте тензије и проблеме, ствари нису ружичасте, али морамо кроз то да прођемо на искрен начин.

"ЕУ је место где је најбоља будућност за наше народе, пред нама је много рада и труда, а то је важно и за Срибију и све друге државе Западног Балкана", поруцио је Вучић.

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Леко

04.07.2016 20:13

У праву си премијеру нема проблема измедју Србије и БиХ али има измедју постених људи у БиХ а поготово у РС са насим милим пресједником .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слава

04.07.2016 20:20

Демагог, само такав

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е да је!

04.07.2016 20:26

Прије би га назвао манипулатором!

Name

РЕ Слава

04.07.2016 20:40

Демагог си сам који без икаквог разлога сасвим разумне изјаве називас демагогијом. Цовјек је сасвим реалан и тези помирењу, иако на многим странама у региону не наилази на разумиевање. Многи у региону мисле да је историја поцела 1990 год. и, наравно, грдно се варају. Вуциц је био увијек спреман да призна греске српског народа појединаца из тог народа), али трази да и други признају греске свог народа. Тога, медјутим, нема или има само у траговима. А ми на овим просторима знамо ко смо и ста смо и нема потребе да се лаземо. Потребно је само да истини погледамо у оци. Свако својој истини, господо

Name

Горан Добој

04.07.2016 21:29

Вуциц јесте демагог!! Јер не заборавимо да је прије 21 годину тај цовјек за говорницом Народне скупстине као посланик рекао да за једног мртвог Србина треба убити 100 муслимана.!!! И никада, али бас никада се није јаво извинуо ради тих ријеци. И сада оцекује да му вјерујемо ??

Name

ос

04.07.2016 21:42

Нарцисоидни дрски лазов. Изјавио је да се неце мијесати у РС а све је урадио и ради да спаси Додика. А Додик у расусеном бурету. Покусава извуци Иваница из савеза за промјене и тако тај савез развалити. Босиц мора отворено изаци у мефије и упитати Вуцица кратко и јасно, "Ста ти уствари хоцес". Показе ли му Босиц зубе, Вуциц це преко ноци потонути у Србији. Ако Босиц то није способан да уради, треба да поднесе оставку.

Name

@РЕ Слава

05.07.2016 05:19

Мој ти, слабо ти изгледа пратис ову продану дусу која је спецјализирала у манипулисану народом и медијима!

Name

ДУХ

04.07.2016 21:24

Која је то љига па нормално ниси ти реко зато имају она двојица твоји пијуни

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

05.07.2016 05:26

Ако је цијелом Западном Балкану мијесто у ЕУ,засто наговарас политицаре из Р.Србске да све блокирају.У ЕУ се немозе без пописа и спорозума о кординацији.Ти водис Србију у ЕУ а ми у цијелој БиХ да се патимо.Наговори Додика да се уразуми мало,загалами мало и тако помози овом народу у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лице са насловне стране!

05.07.2016 07:08

Пазите се овог цовека, прати све ста се ради! Кроз медије је и досао на власт, манипулацијом! Прати све ста се писе и подузима потребне мере...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

05.07.2016 07:26

Доци це дан кад цес и ти плакати, Вуцицу! Бит´це ти зао ста си урадио свом народу! Истина увијек додје на видјело!

ОДГОВОРИТЕ
Name

прогресивни

05.07.2016 10:16

Као нема проблема, а ти овде одржаваш на власти злочинца Додика који цепа Босну и изгледњује народ... Доћиће и твоје вријеме Вучићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дракче

06.07.2016 09:29

Трезорски записи и зграда Гранд траде за м:тел...довољно.

ОДГОВОРИТЕ