"Ne postoje problemi između Srbije i BiH"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas novinarima da je na Samitu Zapadni Balkan - EU govorio o problemima u regionu, ali da ne smatra da nesporazume u vezi s obeležavanjem godišnjice u Srebrenici treba tumačiti kao problem između Srbije i BiH.

Bosna i Hercegovina 04.07.2016 | 21:27
"Ne postoje problemi između Srbije i BiH"
"Ne bih rekao da postoje problemi na relaciji Srbija - BiH. Bio sam napadnut u Srebrenici prošle godine, trudili smo se da poboljšamo odnose na sve moguće nacine, nijedan zahtev nismo uputili da se nađu napadači", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara, nakon Samita lidera zemalja Zapadnog Balkana u Parizu.

Onda je, dodao je, "došla ta informacija da nam je zabranjeno da idemo, rekli smo - nećemo ići.

"A onda je neko rekao - pa nisu valjda mislili da će da nas kupe time što su dali pet miliona - iako to niko nije rekao, a onda su rekli - pa dale su neke novine... Više ništa na to ne možete da izgovorite. Možete da ćutite i pustite da prođe vreme", naveo je Vučić, dodajući da je u Parizu govorio i o obeležavanju Oluje.

Na pitanje hrvatskog novinara zašto misli da je došlo do Oluje, primetio je da Hrvati taj dan slave, "a nama je to najtužniji dan", te poručio da nikako nećemo imati iste poglede na prošlost, ali i zamolio da nam se bar stavovi o budućnosti ne razlikuju.

"Imao sam s predsednicom Hrvatske dobre razgovore, važno je i da ih nastavim, obaveze iz Sporazuma ćemo iz potpunosti da ispunjavamo, Oluju slavite, a mi žalimo, ali kad se to završi krajem avgusta pozvaćemo vas da vidite kako hrvatska manjina živi i radi u Srbiji", naveo je premijer.

Jer, kako je primetio, imamo iste tenzije i probleme, stvari nisu ružičaste, ali moramo kroz to da prođemo na iskren način.

"EU je mesto gde je najbolja budućnost za naše narode, pred nama je mnogo rada i truda, a to je važno i za Sribiju i sve druge države Zapadnog Balkana", porucio je Vučić.

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Leko

04.07.2016 20:13

U pravu si premijeru nema problema izmedju Srbije i BiH ali ima izmedju postenih ljudi u BiH a pogotovo u RS sa nasim milim presjednikom .

ODGOVORITE
Name

Slava

04.07.2016 20:20

Demagog, samo takav

ODGOVORITE
Name

E da je!

04.07.2016 20:26

Prije bi ga nazvao manipulatorom!

Name

RE Slava

04.07.2016 20:40

Demagog si sam koji bez ikakvog razloga sasvim razumne izjave nazivas demagogijom. Covjek je sasvim realan i tezi pomirenju, iako na mnogim stranama u regionu ne nailazi na razumievanje. Mnogi u regionu misle da je istorija pocela 1990 god. i, naravno, grdno se varaju. Vucic je bio uvijek spreman da prizna greske srpskog naroda pojedinaca iz tog naroda), ali trazi da i drugi priznaju greske svog naroda. Toga, medjutim, nema ili ima samo u tragovima. A mi na ovim prostorima znamo ko smo i sta smo i nema potrebe da se lazemo. Potrebno je samo da istini pogledamo u oci. Svako svojoj istini, gospodo

Name

Goran Doboj

04.07.2016 21:29

Vucic jeste demagog!! Jer ne zaboravimo da je prije 21 godinu taj covjek za govornicom Narodne skupstine kao poslanik rekao da za jednog mrtvog Srbina treba ubiti 100 muslimana.!!! I nikada, ali bas nikada se nije javo izvinuo radi tih rijeci. I sada ocekuje da mu vjerujemo ??

Name

os

04.07.2016 21:42

Narcisoidni drski lazov. Izjavio je da se nece mijesati u RS a sve je uradio i radi da spasi Dodika. A Dodik u rasusenom buretu. Pokusava izvuci Ivanica iz saveza za promjene i tako taj savez razvaliti. Bosic mora otvoreno izaci u mefije i upitati Vucica kratko i jasno, "Sta ti ustvari hoces". Pokaze li mu Bosic zube, Vucic ce preko noci potonuti u Srbiji. Ako Bosic to nije sposoban da uradi, treba da podnese ostavku.

Name

@RE Slava

05.07.2016 05:19

Moj ti, slabo ti izgleda pratis ovu prodanu dusu koja je specjalizirala u manipulisanu narodom i medijima!

Name

DUH

04.07.2016 21:24

Koja je to ljiga pa normalno nisi ti reko zato imaju ona dvojica tvoji pijuni

ODGOVORITE
Name

posten

05.07.2016 05:26

Ako je cijelom Zapadnom Balkanu mijesto u EU,zasto nagovaras politicare iz R.Srbske da sve blokiraju.U EU se nemoze bez popisa i sporozuma o kordinaciji.Ti vodis Srbiju u EU a mi u cijeloj BiH da se patimo.Nagovori Dodika da se urazumi malo,zagalami malo i tako pomozi ovom narodu u BiH.

ODGOVORITE
Name

Lice sa naslovne strane!

05.07.2016 07:08

Pazite se ovog coveka, prati sve sta se radi! Kroz medije je i dosao na vlast, manipulacijom! Prati sve sta se pise i poduzima potrebne mere...

ODGOVORITE
Name

Srbija

05.07.2016 07:26

Doci ce dan kad ces i ti plakati, Vucicu! Bit´ce ti zao sta si uradio svom narodu! Istina uvijek dodje na vidjelo!

ODGOVORITE
Name

progresivni

05.07.2016 10:16

Kao nema problema, a ti ovde održavaš na vlasti zločinca Dodika koji cepa Bosnu i izglednjuje narod... Doćiće i tvoje vrijeme Vučiću.

ODGOVORITE
Name

Drakče

06.07.2016 09:29

Trezorski zapisi i zgrada Grand trade za m:tel...dovoljno.

ODGOVORITE