Путин спрема коначан ударац терористима

Предсједник Русије Владимир Путин спрема се да пошаље највећи руски ратни брод - носач авиона "Адмирал Кузњецов" у Сирију.

Србија 04.07.2016 | 22:40
Путин спрема коначан ударац терористима
Медији наводе да би долазак "Адмирала Кузњецова" био снажан ударац милитантима ИД с обзиром на то да се ради о великом носачу авиона уз који би још стигло и неколико војних хеликоптера.

Руска агенција Тасс јавља да би руски носач авиона требало да почне са учешћем у борбама против терористичке организације Исламска држава у периоду од октобра 2016. године и јануара 2017. године.

Најаве о поновном јачем уплитању Русије долазе након неколико великих напада џихадиста у Истанбулу, Даки и Багдаду.

Неименовани војни званичник рекао је за Тасс да је у припреми план за учешће "Адмирала Кузњецева“ у акцијама ваздушних удара на џихадисте у Сирији. Исти званичник је најавио да ће се у периоду јесен-зима изводити координисани ваздушни напади из базе Хмеим у Латакији и са највећег руског носача авиона који ће бити стациониран у близини Сирије.

Гигантски ратни брод био би усидрен довољно близу сиријске обале да авиони могу извршавати акције без свраћања у друге базе. Кузетнов је дуг 305 метара, а може да прими 41 војни авион и 18 хеликоптера.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

05.07.2016 06:48

Толике силе се боре против њих и нитко ништа им не може политика слијепи миш требали су на самом почетку бити уништени

ОДГОВОРИТЕ