Putin sprema konačan udarac teroristima

Predsjednik Rusije Vladimir Putin sprema se da pošalje najveći ruski ratni brod - nosač aviona "Admiral Kuznjecov" u Siriju.

Srbija 04.07.2016 | 22:40
Putin sprema konačan udarac teroristima
Mediji navode da bi dolazak "Admirala Kuznjecova" bio snažan udarac militantima ID s obzirom na to da se radi o velikom nosaču aviona uz koji bi još stiglo i nekoliko vojnih helikoptera.

Ruska agencija Tass javlja da bi ruski nosač aviona trebalo da počne sa učešćem u borbama protiv terorističke organizacije Islamska država u periodu od oktobra 2016. godine i januara 2017. godine.

Najave o ponovnom jačem uplitanju Rusije dolaze nakon nekoliko velikih napada džihadista u Istanbulu, Daki i Bagdadu.

Neimenovani vojni zvaničnik rekao je za Tass da je u pripremi plan za učešće "Admirala Kuznjeceva“ u akcijama vazdušnih udara na džihadiste u Siriji. Isti zvaničnik je najavio da će se u periodu jesen-zima izvoditi koordinisani vazdušni napadi iz baze Hmeim u Latakiji i sa najvećeg ruskog nosača aviona koji će biti stacioniran u blizini Sirije.

Gigantski ratni brod bio bi usidren dovoljno blizu sirijske obale da avioni mogu izvršavati akcije bez svraćanja u druge baze. Kuzetnov je dug 305 metara, a može da primi 41 vojni avion i 18 helikoptera.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

05.07.2016 06:48

Tolike sile se bore protiv njih i nitko ništa im ne može politika slijepi miš trebali su na samom početku biti uništeni

ODGOVORITE