Звезди потребан штопер, али "не да" Рендулић!

Тренер Црвене звезде каже да није упознат са доласком Милана Митровића из турског Мерсина, о чему се већ дуго пише.

Фудбал 05.07.2016 | 08:30
Звезди потребан штопер, али "не да" Рендулић!
Долазак Милана Митровића из Мерсина у Црвену звезду већ недељама се помиње као "готова ствар", што у медијима, што у неформалним разговорима са људима из београдског клуба.

Наводно, чим раскине уговор, 28-годишњи штопер стиже на стадион Рајко Митић да задужи опрему.

Тренер Миодраг Божовић, међутим, каже да није упознат са тим.

"Који Митровић?", упитао је Божовић новинаре када су га питали за бившег играча Земуна и Рада, покушавши да избегне причу на ту тему.

Пошто је објашњено да се питање односи на Митровића из Турске, одговорио је.

"Ја први пут чујем за то. Ја сам за то чуо у медијима...".

Да ли је Звезди потребан још један штопер, такође су питали новинари.

"Ангажовали бисмо га, него не смемо од Рендулића. Изјавио је да имамо 12 штопера, иако је он имао блиставе партије прошле сезоне", нашалио се Божовић, али прилично грубо, на рачун искусног дефанзивца.

СКЕНЕР НОВАЈЛИЈА, "ВИЈЕИРА СЕ МАЛО УДЕБЉАО"

Упитан да направи паралелу овог и прошлосезонског тима, тренер Звезде оценио је да је квалитет екипе коју води сада већи.

"Што се тиче појачања, веома сам задовољан. То су играчи које сам знао од раније", рекао је тренер црвено-белих.

Звезда је у летњем прелазном року ангажовала велики број играча. Екипу су појачали Стефан Милошевић, Адам Мичел, Вања Вучићевић, Томас Фибел, Андрија Луковић, Џон Руис, Марко Полетановић и Гелор Конга.

Божовић је истакао да му не смета велики број странаца у екипи јер жели да играју најбољи.

"Ја сам за то да играју најбољи. Нема везе ко је домаћи играч, а ко странац. Бар на папиру покушавамо да уђемо у Европску унију, а једног дана ће се десити да неће бити ограничења", навео је Божовић.

Тренер је додао да су странци који су тренутно у екипи били носиоци добре атмосфере прошле сезоне.

"Ова група странаца је веома позитивна и они су можда били и носиоци атмосфере у екипи. Ту се издваја Мичел Доналд, као и Дамјан Ле Талек и Луис Ибањез, кога и не рачунам за странца јер говори наш језик", додао је он.

Божовић је појединачно анализирао бројне играче Звезде. За Уга Вијеиру је рекао да се "удебљао".

"Чини ми се да се мало удебљао. Он има проблем са стопалом и још се није опоравио. Покушавамо да га трпимо јер он хоће и труди се. Али, стопало му је отечено. Надамо се да ће се опоравити до почетка квалификација" рекао је Божовић и додао да је "више него задовољан" радом на тренинзима Вијеире и Александра Катаија.

"Лете", додао је он.

За Џона Руиза је уз осмех казао да му је "некако црномањаст" и потом додао да се "одмах види" да је репрезентативац Костарике добар играч, али и да је видљиво да дуго није тренирао и да му је због тога тешко.

Говорећи о Гелору Конги, Божовић је за фудбалера из Габона рекао да од њега може "свашта да се очекује".

"Добре партије сигурно. То је врло захвалан играч који има добар радијус кретања, који увек преузима игру на себе и вуче екипу када не иде. Ако све буде у реду, очекујем да буде можда и изненађење", рекао је Божовић.

Он се шалио на рачун изговарања његовог имена. "У Русиији су га звали Канга, сад је Конга, а на крају може да буде Кинг Конг", рекао је Божовић уз осмех.

Када је реч о Андрији Луковићу, Божовић је казао да је он показао да је потенцијал и да ће сигурно у будућности бити играч који ће конкурисати за први тим и донети квалитет. За Томаса Фибела је навео да је "сасвим солидан".

КО ЋЕ ЗАМЕНИТИ ИБАЊЕЗА?

Упитан ко ће заменити левог бека Луиса Ибањеза, Божовић је одговорио да Звезда на тој позицији има довољно играча који могу да играју: Михаила Ристића, Стефана Милошевића и Душана Анђелковића.

Божовић на припремама има чак 34 фудбалера, за шта је рекао да је добро јер "без конкуренције нема напретка и квалитета". Додао је да конкуренција може само да помогне како би "они опуштенији почели да се затежу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар