Zvezdi potreban štoper, ali "ne da" Rendulić!

Trener Crvene zvezde kaže da nije upoznat sa dolaskom Milana Mitrovića iz turskog Mersina, o čemu se već dugo piše.

Fudbal 05.07.2016 | 08:30
Zvezdi potreban štoper, ali "ne da" Rendulić!
Dolazak Milana Mitrovića iz Mersina u Crvenu zvezdu već nedeljama se pominje kao "gotova stvar", što u medijima, što u neformalnim razgovorima sa ljudima iz beogradskog kluba.

Navodno, čim raskine ugovor, 28-godišnji štoper stiže na stadion Rajko Mitić da zaduži opremu.

Trener Miodrag Božović, međutim, kaže da nije upoznat sa tim.

"Koji Mitrović?", upitao je Božović novinare kada su ga pitali za bivšeg igrača Zemuna i Rada, pokušavši da izbegne priču na tu temu.

Pošto je objašnjeno da se pitanje odnosi na Mitrovića iz Turske, odgovorio je.

"Ja prvi put čujem za to. Ja sam za to čuo u medijima...".

Da li je Zvezdi potreban još jedan štoper, takođe su pitali novinari.

"Angažovali bismo ga, nego ne smemo od Rendulića. Izjavio je da imamo 12 štopera, iako je on imao blistave partije prošle sezone", našalio se Božović, ali prilično grubo, na račun iskusnog defanzivca.

SKENER NOVAJLIJA, "VIJEIRA SE MALO UDEBLJAO"

Upitan da napravi paralelu ovog i prošlosezonskog tima, trener Zvezde ocenio je da je kvalitet ekipe koju vodi sada veći.

"Što se tiče pojačanja, veoma sam zadovoljan. To su igrači koje sam znao od ranije", rekao je trener crveno-belih.

Zvezda je u letnjem prelaznom roku angažovala veliki broj igrača. Ekipu su pojačali Stefan Milošević, Adam Mičel, Vanja Vučićević, Tomas Fibel, Andrija Luković, Džon Ruis, Marko Poletanović i Gelor Konga.

Božović je istakao da mu ne smeta veliki broj stranaca u ekipi jer želi da igraju najbolji.

"Ja sam za to da igraju najbolji. Nema veze ko je domaći igrač, a ko stranac. Bar na papiru pokušavamo da uđemo u Evropsku uniju, a jednog dana će se desiti da neće biti ograničenja", naveo je Božović.

Trener je dodao da su stranci koji su trenutno u ekipi bili nosioci dobre atmosfere prošle sezone.

"Ova grupa stranaca je veoma pozitivna i oni su možda bili i nosioci atmosfere u ekipi. Tu se izdvaja Mičel Donald, kao i Damjan Le Talek i Luis Ibanjez, koga i ne računam za stranca jer govori naš jezik", dodao je on.

Božović je pojedinačno analizirao brojne igrače Zvezde. Za Uga Vijeiru je rekao da se "udebljao".

"Čini mi se da se malo udebljao. On ima problem sa stopalom i još se nije oporavio. Pokušavamo da ga trpimo jer on hoće i trudi se. Ali, stopalo mu je otečeno. Nadamo se da će se oporaviti do početka kvalifikacija" rekao je Božović i dodao da je "više nego zadovoljan" radom na treninzima Vijeire i Aleksandra Kataija.

"Lete", dodao je on.

Za Džona Ruiza je uz osmeh kazao da mu je "nekako crnomanjast" i potom dodao da se "odmah vidi" da je reprezentativac Kostarike dobar igrač, ali i da je vidljivo da dugo nije trenirao i da mu je zbog toga teško.

Govoreći o Geloru Kongi, Božović je za fudbalera iz Gabona rekao da od njega može "svašta da se očekuje".

"Dobre partije sigurno. To je vrlo zahvalan igrač koji ima dobar radijus kretanja, koji uvek preuzima igru na sebe i vuče ekipu kada ne ide. Ako sve bude u redu, očekujem da bude možda i iznenađenje", rekao je Božović.

On se šalio na račun izgovaranja njegovog imena. "U Rusiiji su ga zvali Kanga, sad je Konga, a na kraju može da bude King Kong", rekao je Božović uz osmeh.

Kada je reč o Andriji Lukoviću, Božović je kazao da je on pokazao da je potencijal i da će sigurno u budućnosti biti igrač koji će konkurisati za prvi tim i doneti kvalitet. Za Tomasa Fibela je naveo da je "sasvim solidan".

KO ĆE ZAMENITI IBANJEZA?

Upitan ko će zameniti levog beka Luisa Ibanjeza, Božović je odgovorio da Zvezda na toj poziciji ima dovoljno igrača koji mogu da igraju: Mihaila Ristića, Stefana Miloševića i Dušana Anđelkovića.

Božović na pripremama ima čak 34 fudbalera, za šta je rekao da je dobro jer "bez konkurencije nema napretka i kvaliteta". Dodao je da konkurencija može samo da pomogne kako bi "oni opušteniji počeli da se zatežu".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar