Мари: Нисам могао да не примјетим пораз Новака на семафору!

Други тенисер света Енди Мари у колумни за ББЦ осврнуо се на испадање Новака Ђоковића у трећем колу Вимблдона.

Тенис 04.07.2016 | 21:45
Мари: Нисам могао да не примјетим пораз Новака на семафору!
Ђоковић је у суботу доживео пораз од Сема Кверија на терену број 1 чиме је прекинута двогодишња српска владавина у Лондону.

Међутим, Мари сматра да овакав резултат једног од највећих ривала не мора да значи ништа за његове шансе на трећем Грен слему.

„У години у којој сам освојио Вимблдон, био сам у делу жреба у којем би требало да се састанем са Жо-Вилфредом Цонгом у четвртфиналу, док су ми пројектовани противници за полуфинале били Роџер Федерер и Рафаел Надал. Међутим, они су рано испали“, написао је Мари.

Енди је у колумни истакао да је притисак већи када нема звучних противника.

„Сећам се да је то додатно отежало ситуацију јер су се сви фокусирали на мене од ране фазе турнира. Разговарао сам са Иваном јер је то била још једна ствар са којом сам морао да се изборим. Разлика између ове и 2013. године јесте да су тада сви ти играчи били у мојој половини костура, па су њихови порази имали директан утицај. Испадање Новака Ђоковића у суботу неће много утицати, осим ако не стигнем до финала“.

Он је потом открио да је пораз Ђоковића видео током свог меча са Џоном Милманом.

„Нисам могао да не приметим реакцију публике када је резултат Новаковог меча објављен на семафору Централног терена, али сам о томе размишљао само неколико секунди. То ништа не гарантује – играчи који су остали у мом делу жреба су и даље силни“.

Баш као када је тријумфовао на највећем тениском турниру на свету, у његовом боксу поново седи Иван Лендл.

„Иван Лендл је сјајан избор за тим када очекивања о мом пласману почну да расту јер је имао иста искуства када је био играч“, закључио је Мари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар