Mari: Nisam mogao da ne primjetim poraz Novaka na semaforu!

Drugi teniser sveta Endi Mari u kolumni za BBC osvrnuo se na ispadanje Novaka Đokovića u trećem kolu Vimbldona.

Tenis 04.07.2016 | 21:45
Mari: Nisam mogao da ne primjetim poraz Novaka na semaforu!
Đoković je u subotu doživeo poraz od Sema Kverija na terenu broj 1 čime je prekinuta dvogodišnja srpska vladavina u Londonu.

Međutim, Mari smatra da ovakav rezultat jednog od najvećih rivala ne mora da znači ništa za njegove šanse na trećem Gren slemu.

„U godini u kojoj sam osvojio Vimbldon, bio sam u delu žreba u kojem bi trebalo da se sastanem sa Žo-Vilfredom Congom u četvrtfinalu, dok su mi projektovani protivnici za polufinale bili Rodžer Federer i Rafael Nadal. Međutim, oni su rano ispali“, napisao je Mari.

Endi je u kolumni istakao da je pritisak veći kada nema zvučnih protivnika.

„Sećam se da je to dodatno otežalo situaciju jer su se svi fokusirali na mene od rane faze turnira. Razgovarao sam sa Ivanom jer je to bila još jedna stvar sa kojom sam morao da se izborim. Razlika između ove i 2013. godine jeste da su tada svi ti igrači bili u mojoj polovini kostura, pa su njihovi porazi imali direktan uticaj. Ispadanje Novaka Đokovića u subotu neće mnogo uticati, osim ako ne stignem do finala“.

On je potom otkrio da je poraz Đokovića video tokom svog meča sa Džonom Milmanom.

„Nisam mogao da ne primetim reakciju publike kada je rezultat Novakovog meča objavljen na semaforu Centralnog terena, ali sam o tome razmišljao samo nekoliko sekundi. To ništa ne garantuje – igrači koji su ostali u mom delu žreba su i dalje silni“.

Baš kao kada je trijumfovao na najvećem teniskom turniru na svetu, u njegovom boksu ponovo sedi Ivan Lendl.

„Ivan Lendl je sjajan izbor za tim kada očekivanja o mom plasmanu počnu da rastu jer je imao ista iskustva kada je bio igrač“, zaključio je Mari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar