СДА и СББ предали кандидатске листе

Предсједници Странке демократске акције (СДА) и Савеза за бољу будућност (СББ) БиХ Бакир Изетбеговић и Фахрудин Радончић предали су данас Централној изборној комисији БиХ кандидатске листе за предстојеће локалне изборе у БиХ.

Босна и Херцеговина 04.07.2016 | 17:40
СДА и СББ предали кандидатске листе
Изетбеговић је том приликом изјавио новинарима да СББ и СДА излазе заједнички у коалицији на ове изборе када су начелници у питању.

"То је 59 кандидата заједничких широм Федерације БиХ, такође и у Републици Српској гдје смо најзаинтересованији за позицију начелника у Сребреници. На неким позицијама нисмо скупа, попут Стоца, барем номинално нисмо заједно, али ћемо заједнички подржавати Салмира Каплана", казао је Изетбеговић.

Додао је да СДА излази с 2.233 кандидата за општинска вијећа, од тога готово 500 у Републици Српској.

По његовим ријечима, у Републици Српксој имају шест кандидата за начелнике, тако да су "што у коалицији, што сами најприсутнија странка у БиХ".

Што се тиче Сребренице, Изетбеговић је навео да ће Ћамилу Дураковићу дати сву подршку сваке врсте да успије задржати позицију начелника.

"За то смо посебно заинтересовани", истакао је Изетбеговић.  

Предсједник Савеза за бољу будућност (СББ) БиХ Фахрудин Радончић казао је новинарима да је ово логичан слијед, да се једна коалиција на државном, федералном, кантоналном нивоу заокружи на локалном.

"Ми смо данас предали коалицијску листу за начелнике, а сваки политички субјект је дао одвојене листе за вијећнике. Мислим да с разлогом оптимистично улазимо у кампању и мислим да је ово, без лажне скромности или прејудицирања, коалиција која ће супериорно побиједити на овим изборима", оцијенио је Радончић.

Додао је да су сви кандидати за начелнике заједнички, а листе за општинска вијећа су потпуно одвојене, "ту ће се видјети снага сваке странке понаособ".

На новинарско питање шта очекује када је ријеч о Републици Српској, одговорио је како очекује "да Бошњаци и даље остану снажан политички фактор" те мисли да је у том смислу "врло важно и за БиХ, па и за Републику Срспку и за нас Бошњаке да наше гласачко тијело буде јединствено".

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар