Доказ који му је промијенио живот

У новом невероватном документарцу бивши запослени ФЕМА-е наводи да је видео доказ да је 11. септембар био унутрашња операција владе САД и да сада покушавају да га ућуткају тако што му смештају убиство.

Свијет 04.07.2016 | 10:54
Доказ који му је промијенио живот
Курт Соненфелд је снимао све што је видео. Његов доказ је требало да се нађе у делу извештаја ФЕМА-е о катастрофи, али је он одлучио да задржи снимак, извештава Неwс.цом.ау.

Међутим, када је његова жена пронађена мртва на каучу у њиховом дому у Денверу, његов живот се драстично преокренуо.

Соненфелд се сада, 15 година од 11. септембра, налази у егзилу у Аргентини. Влада САД је тражила његово изручење наводећи да је крив за убиство своје жене, али он тврди да то није истина. Каже да желе да га ућуткају због онога што је видео испод Светског трговинског центра 6 и да је то главни доказ да је најсмртоноснији напад на америчкој територији био унутрашњи посао Бушове администрације.

Шта је Соненфелд тачно видео?

Он се пробијао кроз рушевине у финансијском округу предграђа Менхетна, снимајући сате и сате материјала који никада није предао. Нарочито је интересантно оно што је он пронашао испод Светског трговинског центра 6. Он је рекао да се унутар зграде налазио сеф чији је садржај извађен пре него што су авиони ударили у зграду.

Он у новом документарцу снимљеном у Аргентини наводи да је ово откриће доказ да је влада знала да ће доћи до напада, а можда и да је сама учествовала у нападима.

"Сигуран сам само да су обавештајне агенције САД знале да ће до напада доћи", рекао је Соненфелд.

"Исто тако је могуће да су и сами учествовали у организацији напада", каже он.

Слично откриће је направљено и у Светском трговинском центру 4 где је уочено да је неко покушавао да провали у врата подрума где се налазило на хиљаде тона сребра и злата. Соненфелд не верује у званичну причу о 11. септембру и то не само због онога што је видео већ и због тога што се Светски трговински центар 7 срушио иако није претрпео никакву штету.

"У ту зграду није ударио авион нити јој је нанета било каква структурна штета, али се ова зграда од 47 спратова урушила за само 6,5 секунди", рекао је Соненфелд.

Да ли је Соненфелд заиста крив?

Када је полиција закуцала на његова врата он је само промрмљао - "Не могу да верујем да се упуцала". Те новогодишње ноћи 2002. године, полиција је ушла у његов дом и одмах закључила да је Соненфелд био под дејством алкохола.

Имао је крви на рукама и смрдео је на алкохол. У спаваћој соби је пронађена Ненси у црвеном доњем вешу још увек једва дишући. Хитно су је пребацили у болницу, али је умрла следећег јутра у 36. години.

На сточићу у спаваћој соби је пронађена чудна порука. На њој је Ненси написала - "Постоји ли заиста ишта лепше од смрти и љубави. Курте, потражи помоћ молим те". Реч љубави је прецртана.

На пиштољу су пронађени Ненсини отисци, али Соненфелд је приведен на испитивање. Оптужен је за убиство и речено му је да се појави на суду у јуну 2002. године, али је тужба у једном тренутку одбачена.

Он је напустио САД, јер се плашио да то неће бити последњи пут да га је полиција испитивала. Његов инстинкт је био у праву пошто је судија 2003. године издао нову потерницу за његово хапшење. Међутим, полиција је само могла да утврди да он више није тамо.

Влада САД је неколико пута тражила изручење Соненфелда из Аргентине, али Аргентина не жели да га изручи, јер се оштро противи смртној казни коју би Соненфелд могао да добије уколико би се утврдило да је крив за Ненсино убиство.

Извор: Интермагазин.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дуплеx

04.07.2016 12:23

Највеци творци зла и убистава су Американци

ОДГОВОРИТЕ
Name

За дуплеx

04.07.2016 12:49

Заборавио си додат Ватикан