Dokaz koji mu je promijenio život

U novom neverovatnom dokumentarcu bivši zaposleni FEMA-e navodi da je video dokaz da je 11. septembar bio unutrašnja operacija vlade SAD i da sada pokušavaju da ga ućutkaju tako što mu smeštaju ubistvo.

Svijet 04.07.2016 | 10:54
Dokaz koji mu je promijenio život
Kurt Sonenfeld je snimao sve što je video. Njegov dokaz je trebalo da se nađe u delu izveštaja FEMA-e o katastrofi, ali je on odlučio da zadrži snimak, izveštava News.com.au.

Međutim, kada je njegova žena pronađena mrtva na kauču u njihovom domu u Denveru, njegov život se drastično preokrenuo.

Sonenfeld se sada, 15 godina od 11. septembra, nalazi u egzilu u Argentini. Vlada SAD je tražila njegovo izručenje navodeći da je kriv za ubistvo svoje žene, ali on tvrdi da to nije istina. Kaže da žele da ga ućutkaju zbog onoga što je video ispod Svetskog trgovinskog centra 6 i da je to glavni dokaz da je najsmrtonosniji napad na američkoj teritoriji bio unutrašnji posao Bušove administracije.

Šta je Sonenfeld tačno video?

On se probijao kroz ruševine u finansijskom okrugu predgrađa Menhetna, snimajući sate i sate materijala koji nikada nije predao. Naročito je interesantno ono što je on pronašao ispod Svetskog trgovinskog centra 6. On je rekao da se unutar zgrade nalazio sef čiji je sadržaj izvađen pre nego što su avioni udarili u zgradu.

On u novom dokumentarcu snimljenom u Argentini navodi da je ovo otkriće dokaz da je vlada znala da će doći do napada, a možda i da je sama učestvovala u napadima.

"Siguran sam samo da su obaveštajne agencije SAD znale da će do napada doći", rekao je Sonenfeld.

"Isto tako je moguće da su i sami učestvovali u organizaciji napada", kaže on.

Slično otkriće je napravljeno i u Svetskom trgovinskom centru 4 gde je uočeno da je neko pokušavao da provali u vrata podruma gde se nalazilo na hiljade tona srebra i zlata. Sonenfeld ne veruje u zvaničnu priču o 11. septembru i to ne samo zbog onoga što je video već i zbog toga što se Svetski trgovinski centar 7 srušio iako nije pretrpeo nikakvu štetu.

"U tu zgradu nije udario avion niti joj je naneta bilo kakva strukturna šteta, ali se ova zgrada od 47 spratova urušila za samo 6,5 sekundi", rekao je Sonenfeld.

Da li je Sonenfeld zaista kriv?

Kada je policija zakucala na njegova vrata on je samo promrmljao - "Ne mogu da verujem da se upucala". Te novogodišnje noći 2002. godine, policija je ušla u njegov dom i odmah zaključila da je Sonenfeld bio pod dejstvom alkohola.

Imao je krvi na rukama i smrdeo je na alkohol. U spavaćoj sobi je pronađena Nensi u crvenom donjem vešu još uvek jedva dišući. Hitno su je prebacili u bolnicu, ali je umrla sledećeg jutra u 36. godini.

Na stočiću u spavaćoj sobi je pronađena čudna poruka. Na njoj je Nensi napisala - "Postoji li zaista išta lepše od smrti i ljubavi. Kurte, potraži pomoć molim te". Reč ljubavi je precrtana.

Na pištolju su pronađeni Nensini otisci, ali Sonenfeld je priveden na ispitivanje. Optužen je za ubistvo i rečeno mu je da se pojavi na sudu u junu 2002. godine, ali je tužba u jednom trenutku odbačena.

On je napustio SAD, jer se plašio da to neće biti poslednji put da ga je policija ispitivala. Njegov instinkt je bio u pravu pošto je sudija 2003. godine izdao novu poternicu za njegovo hapšenje. Međutim, policija je samo mogla da utvrdi da on više nije tamo.

Vlada SAD je nekoliko puta tražila izručenje Sonenfelda iz Argentine, ali Argentina ne želi da ga izruči, jer se oštro protivi smrtnoj kazni koju bi Sonenfeld mogao da dobije ukoliko bi se utvrdilo da je kriv za Nensino ubistvo.

Izvor: Intermagazin.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Duplex

04.07.2016 12:23

Najveci tvorci zla i ubistava su Amerikanci

ODGOVORITE
Name

Za duplex

04.07.2016 12:49

Zaboravio si dodat Vatikan