Мектић: Нема преноса надлежности

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је за БН телевизију да неће одустати од формирања координационог тијела за борбу против тероризма на нивоу БиХ.

Босна и Херцеговина 04.07.2016 | 07:17
Мектић: Нема преноса надлежности
Мектић каже да неће испоштовати закључак Владе Републике Српске којим се тврди да је његов приједлог неуставан и незаконит.

"Влада је тај закључак донијела у политичке сврхе, а против интереса безбједности грађана Српске и БиХ. Формирањем овог тијела неће бити пренесене никакве надлежности са нивоа Републике Српске на ниво БиХ. Одлуком о координацији желимо направити механизам, а не нову институцију", тврди Мектић.

Министар безбједности БиХ објашњава је да се формирањем координационог тијела за борбу против тероризма у БиХ жели постићи ефикаснија борба против радикализма и тероризма, а не пренијети никаква надлежност са ентитета на БиХ.

"Савјет министара БиХ не може пренијети надлежности прописане законом. Желимо у оквиру надлежности сваке агенције у Републици Српској, Федерацији БиХ и на нивоу БиХ створити капацитет да се ефикасније боримо против радикализма и тероризма", рекао је Мектић, одбацујући критике, како је рекао “свих некомпетентних, као што је Душанка Мајкић, који говоре о тероризму”.

БН телевизија 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јооој

04.07.2016 06:27

Ко више шупљира, позиција или опозиција?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лупетање

04.07.2016 23:32

Ко шта може више вјеровати овом Мектићу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

05.07.2016 07:43

Ако Мектић не жели да поштује ставове Републике Српске, онда МУП РС не треба да учествује у раду параполицијских органа које формира Мектић. Плус, дићи кривичну пријаву против њега због формирања параполицијских тела и судити му у РС чији је грађанин. Једноставно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.07.2016 10:59

Прво процитај несто о праву и законима па онда дај предлог