Mektić: Nema prenosa nadležnosti

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je za BN televiziju da neće odustati od formiranja koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma na nivou BiH.

Bosna i Hercegovina 04.07.2016 | 07:17
Mektić: Nema prenosa nadležnosti
Mektić kaže da neće ispoštovati zaključak Vlade Republike Srpske kojim se tvrdi da je njegov prijedlog neustavan i nezakonit.

"Vlada je taj zaključak donijela u političke svrhe, a protiv interesa bezbjednosti građana Srpske i BiH. Formiranjem ovog tijela neće biti prenesene nikakve nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH. Odlukom o koordinaciji želimo napraviti mehanizam, a ne novu instituciju", tvrdi Mektić.

Ministar bezbjednosti BiH objašnjava je da se formiranjem koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma u BiH želi postići efikasnija borba protiv radikalizma i terorizma, a ne prenijeti nikakva nadležnost sa entiteta na BiH.

"Savjet ministara BiH ne može prenijeti nadležnosti propisane zakonom. Želimo u okviru nadležnosti svake agencije u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i na nivou BiH stvoriti kapacitet da se efikasnije borimo protiv radikalizma i terorizma", rekao je Mektić, odbacujući kritike, kako je rekao “svih nekompetentnih, kao što je Dušanka Majkić, koji govore o terorizmu”.

BN televizija 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Joooj

04.07.2016 06:27

Ko više šupljira, pozicija ili opozicija?

ODGOVORITE
Name

lupetanje

04.07.2016 23:32

Ko šta može više vjerovati ovom Mektiću?

ODGOVORITE
Name

Dragan

05.07.2016 07:43

Ako Mektić ne želi da poštuje stavove Republike Srpske, onda MUP RS ne treba da učestvuje u radu parapolicijskih organa koje formira Mektić. Plus, dići krivičnu prijavu protiv njega zbog formiranja parapolicijskih tela i suditi mu u RS čiji je građanin. Jednostavno!

ODGOVORITE
Name

Re

05.07.2016 10:59

Prvo procitaj nesto o pravu i zakonima pa onda daj predlog