"Пломба": Кад инат проради, све је могуће

Постављање бетонске ограде испред комшијине капије и блиског рођака у центру села Руњана, још је једно сведочанство да је људском уму све дозвољено када проради инат.

Република Српска 03.07.2016 | 12:12
"Пломба": Кад инат проради, све је могуће
Бетонска "пломба" је постављена упркос чињеници да јој ту није место, а нема је ни у траговима пројекта недавно асфалтираног дела пута. Комшије и рођаци су, како сазнајемо, желели на овај начин да казне по свом "закону" Д.М.(75) из овог села, наводно што није хтео да новчано учествује у трошковима асфалтирања, па му је тако ударена "рампа".

"Моје парцеле излазе директно на главни пут, па није ни било резона да дајем новац за асфалтирање, а ово што су учинили нисам могао да замислим ни у најцњем сну", прича Д.М. инсистирајући да му се не спомиње име и презиме, "јер би тако могли да се препознају и несрећници који су забетонирали излаз. "Ово је брука до неба."

Занимљиво је да је пре десетак година вођена жестока борба између комшија због пута да ли припада једној и другог фамилији. Таман када се целокупна ситуација смирила уследио је нови случај лудости, чија је мета овога пута био Д.М. На продужетку овог пута својевремено је било постављено шест капија на 200 метара.

"Е, ако је Вук у нашем крају записао ону народну `да комшији цркне крава`, баш је погодио 100 одсто", прокоментарисао нам је ово "путно лудило" један од угледнијих мештана који брани Д.М. истичући да му је учињена неправда, "од оних који нису надлежни да бетонирају где им падне на памет, утолико пре што је пут више од три деценије насипала месна заједница, што значи да нико не може да га доживљава као своју личну својину, а посебно не као повод и разлог за лични ужитак".

(БН телевизија / В.М.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Луцкy

03.07.2016 11:10

Какви злобници и сељачине (интелектуалне) овде живе. Мислио сам да нико нема горих комшија од мене :) . Пут је јавна површина и не може га нико забранити нити излаз на њега. За ово се лијепо позове полиција и ријешен проблем. Бар тако га код мене полицајци лијепо и по кратком поступку рјешавају (а мислио сам и да имам и најгору полицију :) ).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

04.07.2016 07:06

Ако су остале комшије учествовале финансијски у асфалтирању пута а дотични Д.М. није у праву су што су му то урадили, а ако нико није финансијски учествовао онда нису у праву. Ово је моје лаичко виђење ствари.

Name

дјоле

03.07.2016 12:58

А он је паметан па није уцествовао у асфслтирању а сутра це да се прикљуци на тај пут јер на овај други мира да плати приклуцак. Сељацка логика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

03.07.2016 19:41

Д.М , ја бих те савјетовао да уцинис по старим традиционалним обицајима који се код нас користе у спору око пута ил медје. Они узурпирају твоје вјековно право на улазак у твоју дједовину.

ОДГОВОРИТЕ