"Plomba": Kad inat proradi, sve je moguće

Postavljanje betonske ograde ispred komšijine kapije i bliskog rođaka u centru sela Runjana, još je jedno svedočanstvo da je ljudskom umu sve dozvoljeno kada proradi inat.

Republika Srpska 03.07.2016 | 12:12
"Plomba": Kad inat proradi, sve je moguće
Betonska "plomba" je postavljena uprkos činjenici da joj tu nije mesto, a nema je ni u tragovima projekta nedavno asfaltiranog dela puta. Komšije i rođaci su, kako saznajemo, želeli na ovaj način da kazne po svom "zakonu" D.M.(75) iz ovog sela, navodno što nije hteo da novčano učestvuje u troškovima asfaltiranja, pa mu je tako udarena "rampa".

"Moje parcele izlaze direktno na glavni put, pa nije ni bilo rezona da dajem novac za asfaltiranje, a ovo što su učinili nisam mogao da zamislim ni u najcnjem snu", priča D.M. insistirajući da mu se ne spominje ime i prezime, "jer bi tako mogli da se prepoznaju i nesrećnici koji su zabetonirali izlaz. "Ovo je bruka do neba."

Zanimljivo je da je pre desetak godina vođena žestoka borba između komšija zbog puta da li pripada jednoj i drugog familiji. Taman kada se celokupna situacija smirila usledio je novi slučaj ludosti, čija je meta ovoga puta bio D.M. Na produžetku ovog puta svojevremeno je bilo postavljeno šest kapija na 200 metara.

"E, ako je Vuk u našem kraju zapisao onu narodnu `da komšiji crkne krava`, baš je pogodio 100 odsto", prokomentarisao nam je ovo "putno ludilo" jedan od uglednijih meštana koji brani D.M. ističući da mu je učinjena nepravda, "od onih koji nisu nadležni da betoniraju gde im padne na pamet, utoliko pre što je put više od tri decenije nasipala mesna zajednica, što znači da niko ne može da ga doživljava kao svoju ličnu svojinu, a posebno ne kao povod i razlog za lični užitak".

(BN televizija / V.M.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Lucky

03.07.2016 11:10

Kakvi zlobnici i seljačine (intelektualne) ovde žive. Mislio sam da niko nema gorih komšija od mene :) . Put je javna površina i ne može ga niko zabraniti niti izlaz na njega. Za ovo se lijepo pozove policija i riješen problem. Bar tako ga kod mene policajci lijepo i po kratkom postupku rješavaju (a mislio sam i da imam i najgoru policiju :) ).

ODGOVORITE
Name

Realno

04.07.2016 07:06

Ako su ostale komšije učestvovale finansijski u asfaltiranju puta a dotični D.M. nije u pravu su što su mu to uradili, a ako niko nije finansijski učestvovao onda nisu u pravu. Ovo je moje laičko viđenje stvari.

Name

djole

03.07.2016 12:58

A on je pametan pa nije ucestvovao u asfsltiranju a sutra ce da se prikljuci na taj put jer na ovaj drugi mira da plati priklucak. Seljacka logika.

ODGOVORITE
Name

Kiki

03.07.2016 19:41

D.M , ja bih te savjetovao da ucinis po starim tradicionalnim obicajima koji se kod nas koriste u sporu oko puta il medje. Oni uzurpiraju tvoje vjekovno pravo na ulazak u tvoju djedovinu.

ODGOVORITE