Пара "нема", али се процедуре крше

Жетва пшенице у пуном је јеку. За то вријеме откупне цијене нема ни на видику, а Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске још од раније и те како је дужно пољопривредницима у Српској.

Република Српска 02.07.2016 | 18:24
Пара "нема", али се процедуре крше
На све то из Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске стиже упозорење – Министарство крши процедуре код одобравања подстицаја за пољопривреду.

Сви показатељи јасно кажу – каса у Министарству пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Српске одавно је празна.

Због недостатка буџетских средстава Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске није до датума израде финансијских извјештаја (29.02.2016. године) измирило доспјеле обавезе на дан 31.12.2015. године у износу од 32.084.908 КМ.

Овим је, потписује главни ревизор Душко Шњегота, прекршен Закон о буџетском систему Републике Српске. То је утицало на нереално исказивање стварног извршења буџета текуће године, као и извршења буџета у наредној години.

Нерегуларности су уочене и код додјељивања подстицајних средстава за регресирање дизел горива.

С обзиром на све пропусте и нерегуларности, можда и не треба да чуди што ресор министра Стеве Мирјанића још и не мисли на откупну цијену пшенице.

Немаран однос власти какав је тренутно на сцени оставиће Семберију без овог усјева, јасни су пољопривредници.

И на крају, када обичан српски пољопривредник сабере све уложено, све обећано а неисплаћено, сва чекања и уморном руком подвуче црту – дође до најпрецизније рачунице да је пољопривреднику најгоре, јер, како каже, не ради за себе него за друге.



(БН телевизија)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Драган

02.07.2016 20:02

Стратегија уништавања српског народа и даље траје. Најгоре што имамо своје марионете које то здушно раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

03.07.2016 06:02

Драгане....ко уништава српски народ? То мораш још јасно рећи. Унутрашњи или спољни непријатељи? Или они које смо си сами изабрали?

Name

Семберац

02.07.2016 20:07

Има додо пара за попис становника у рс а нема за пољопривреднике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоја

02.07.2016 22:13

Појма немате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРПСКИ СОКО

03.07.2016 00:50

ПАРА ИМА АЛИ ПОД УСЛОВОМ ДА СИ ЦЛАН СНСДа И ДА СИ У СИТЕМУ КАКО СИСТЕМУ ПДВ ТАКО И У СИСТЕМУ ДОДИКОВИХ ВЕЗА,,на залост лицно сам се уверио,хвала БНYВ на реалности,,,теско насем сељаку..

ОДГОВОРИТЕ