Para "nema", ali se procedure krše

Žetva pšenice u punom je jeku. Za to vrijeme otkupne cijene nema ni na vidiku, a Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske još od ranije i te kako je dužno poljoprivrednicima u Srpskoj.

Republika Srpska 02.07.2016 | 18:24
Para "nema", ali se procedure krše
Na sve to iz Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske stiže upozorenje – Ministarstvo krši procedure kod odobravanja podsticaja za poljoprivredu.

Svi pokazatelji jasno kažu – kasa u Ministarstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske odavno je prazna.

Zbog nedostatka budžetskih sredstava Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske nije do datuma izrade finansijskih izvještaja (29.02.2016. godine) izmirilo dospjele obaveze na dan 31.12.2015. godine u iznosu od 32.084.908 KM.

Ovim je, potpisuje glavni revizor Duško Šnjegota, prekršen Zakon o budžetskom sistemu Republike Srpske. To je uticalo na nerealno iskazivanje stvarnog izvršenja budžeta tekuće godine, kao i izvršenja budžeta u narednoj godini.

Neregularnosti su uočene i kod dodjeljivanja podsticajnih sredstava za regresiranje dizel goriva.

S obzirom na sve propuste i neregularnosti, možda i ne treba da čudi što resor ministra Steve Mirjanića još i ne misli na otkupnu cijenu pšenice.

Nemaran odnos vlasti kakav je trenutno na sceni ostaviće Semberiju bez ovog usjeva, jasni su poljoprivrednici.

I na kraju, kada običan srpski poljoprivrednik sabere sve uloženo, sve obećano a neisplaćeno, sva čekanja i umornom rukom podvuče crtu – dođe do najpreciznije računice da je poljoprivredniku najgore, jer, kako kaže, ne radi za sebe nego za druge.



(BN televizija)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dragan

02.07.2016 20:02

Strategija uništavanja srpskog naroda i dalje traje. Najgore što imamo svoje marionete koje to zdušno rade.

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

03.07.2016 06:02

Dragane....ko uništava srpski narod? To moraš još jasno reći. Unutrašnji ili spoljni neprijatelji? Ili oni koje smo si sami izabrali?

Name

Semberac

02.07.2016 20:07

Ima dodo para za popis stanovnika u rs a nema za poljoprivrednike

ODGOVORITE
Name

Goja

02.07.2016 22:13

Pojma nemate.

ODGOVORITE
Name

SRPSKI SOKO

03.07.2016 00:50

PARA IMA ALI POD USLOVOM DA SI CLAN SNSDa I DA SI U SITEMU KAKO SISTEMU PDV TAKO I U SISTEMU DODIKOVIH VEZA,,na zalost licno sam se uverio,hvala BNYV na realnosti,,,tesko nasem seljaku..

ODGOVORITE