Послије кише и прекида Ђоковић поражен

Вимблдон ће добити новог шампиона! Новак Ђоковић није успео да надокнади дефицит од петка са 0-2 у сетовима, после неколико прекида због кише, у суботу је изгубио са 7:6 (6), 6:1, 3:6, 7:6 од Сема Кверија.

Србија 02.07.2016 | 21:53
Послије кише и прекида Ђоковић поражен
Први поен у трећем сету је узео Квери, али је Новак у наставку деловао много боље него у два сета која су одиграна у петак. Неколико одличних сервиса било је довољно за солидан наставак. Са друге стране, Квери је већ у првом сервис гему имао проблема. Добро је сервирао, али видно мотивисани Ђоковић није желео да одустане. Искористио је трећу брејк лопту и први пут у мечу одузео сервис ривалу.

Квери у наставку дуела није био тако сигуран. Као да је играо без притиска, али када је постао свестан да има шансу да тријумфује погубио је конце. Сервис је још увек био ту, али ништа друго није функционисало. После четири гема на семафору је стајало 4:0 уз два брејка.

Киша овога пута није била савезник нашег аса. Само што је кренуо да меље црни облаци су се надвили над Лондоном и пауза је била неминовна. Квери је узео три гема, али није могао више од тога. Ђоковић је у трећем сету смањио предност ривала.

Одолевао је Квери нападима Новака, осам пута је избегао брејк и држао се до 3:3, а и сам је имао шансе да одузме сервис.

Управо у најгорим ситуацијама је Новак извлачио најбоље сервисе и потезе, терао је Американца на грешке, мада није могао да обузда нервозу, која је кулминирала када је викао ка својој ложи и стручном штабу.

Емоције су биле на максимуму средином четвртог сета, уз један гласан крик после важног поена када је Квери напао брејк. Са друге стране, Американац дуго није скидао осмех, играо је растерећено и држао се свог сервиса.

Коначно је Новак дошао до толико жељеног брејка, када је при 4:4 дочекао слабији други сервис Кверија, али га је одмах испустио због слабог старта од 0:30. Квери се поново охрабрио и повео са 6:5, када је киша још једном послала све у свлачионицу. Новак је тамо позвао и Бориса Бекера, који је експресно испратио нервозног "броја 1". Ушло се у тај-брејк, у ком је Новак посустао.

(Блиц)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ибро

02.07.2016 17:06

Најгоре је сада што ће га неки пљувати а љубоморни су на његове досадашње резултате ! Новаче само напријед !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цини се

02.07.2016 17:14

Цини се да су Дјоковица дрогирали, он се превија и увија као да је од теркије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

02.07.2016 17:20

Ноле је цар и он се сам заситио побједа а вријеме је гоxисњих одмора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

02.07.2016 21:30

Треба мало размислити, није супермен, следеце године ако не одбрани 70% бодова, неце биту ни медју 4 најбоља, мора се и о томе мислити, тактизирање је дио спорта, а фали мозда и мотива

Name

смајо

02.07.2016 17:23

Па не мозе ни сваку добит, ја сам Босњак али капа доле цовјек је усао у историју тениса и нико га ту висе избрисати не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

02.07.2016 18:16

Како не би ни јавио кад намјеста да и ми зарадимо коју марку

Name

Од срца

02.07.2016 19:32

Па добро, вец је и Нолету и нама постало досадно. Ово је одлицан разлог да Дјоковиц добије нову мотивацију и успут пресабере гдје јс гријесио. Цекамо његов повратак јос убједљивији.

ОДГОВОРИТЕ