Poslije kiše i prekida Đoković poražen

Vimbldon će dobiti novog šampiona! Novak Đoković nije uspeo da nadoknadi deficit od petka sa 0-2 u setovima, posle nekoliko prekida zbog kiše, u subotu je izgubio sa 7:6 (6), 6:1, 3:6, 7:6 od Sema Kverija.

Srbija 02.07.2016 | 21:53
Poslije kiše i prekida Đoković poražen
Prvi poen u trećem setu je uzeo Kveri, ali je Novak u nastavku delovao mnogo bolje nego u dva seta koja su odigrana u petak. Nekoliko odličnih servisa bilo je dovoljno za solidan nastavak. Sa druge strane, Kveri je već u prvom servis gemu imao problema. Dobro je servirao, ali vidno motivisani Đoković nije želeo da odustane. Iskoristio je treću brejk loptu i prvi put u meču oduzeo servis rivalu.

Kveri u nastavku duela nije bio tako siguran. Kao da je igrao bez pritiska, ali kada je postao svestan da ima šansu da trijumfuje pogubio je konce. Servis je još uvek bio tu, ali ništa drugo nije funkcionisalo. Posle četiri gema na semaforu je stajalo 4:0 uz dva brejka.

Kiša ovoga puta nije bila saveznik našeg asa. Samo što je krenuo da melje crni oblaci su se nadvili nad Londonom i pauza je bila neminovna. Kveri je uzeo tri gema, ali nije mogao više od toga. Đoković je u trećem setu smanjio prednost rivala.

Odolevao je Kveri napadima Novaka, osam puta je izbegao brejk i držao se do 3:3, a i sam je imao šanse da oduzme servis.

Upravo u najgorim situacijama je Novak izvlačio najbolje servise i poteze, terao je Amerikanca na greške, mada nije mogao da obuzda nervozu, koja je kulminirala kada je vikao ka svojoj loži i stručnom štabu.

Emocije su bile na maksimumu sredinom četvrtog seta, uz jedan glasan krik posle važnog poena kada je Kveri napao brejk. Sa druge strane, Amerikanac dugo nije skidao osmeh, igrao je rasterećeno i držao se svog servisa.

Konačno je Novak došao do toliko željenog brejka, kada je pri 4:4 dočekao slabiji drugi servis Kverija, ali ga je odmah ispustio zbog slabog starta od 0:30. Kveri se ponovo ohrabrio i poveo sa 6:5, kada je kiša još jednom poslala sve u svlačionicu. Novak je tamo pozvao i Borisa Bekera, koji je ekspresno ispratio nervoznog "broja 1". Ušlo se u taj-brejk, u kom je Novak posustao.

(Blic)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ibro

02.07.2016 17:06

Najgore je sada što će ga neki pljuvati a ljubomorni su na njegove dosadašnje rezultate ! Novače samo naprijed !!!!

ODGOVORITE
Name

Cini se

02.07.2016 17:14

Cini se da su Djokovica drogirali, on se previja i uvija kao da je od terkije.

ODGOVORITE
Name

Leko

02.07.2016 17:20

Nole je car i on se sam zasitio pobjeda a vrijeme je goxisnjih odmora.

ODGOVORITE
Name

dejanpd

02.07.2016 21:30

Treba malo razmisliti, nije supermen, sledece godine ako ne odbrani 70% bodova, nece bitu ni medju 4 najbolja, mora se i o tome misliti, taktiziranje je dio sporta, a fali mozda i motiva

Name

smajo

02.07.2016 17:23

Pa ne moze ni svaku dobit, ja sam Bosnjak ali kapa dole covjek je usao u istoriju tenisa i niko ga tu vise izbrisati ne moze.

ODGOVORITE
Name

re

02.07.2016 18:16

Kako ne bi ni javio kad namjesta da i mi zaradimo koju marku

Name

Od srca

02.07.2016 19:32

Pa dobro, vec je i Noletu i nama postalo dosadno. Ovo je odlican razlog da Djokovic dobije novu motivaciju i usput presabere gdje js grijesio. Cekamo njegov povratak jos ubjedljiviji.

ODGOVORITE