Ако Турска уђе, Аустрија излази из ЕУ

Кандидат за председника Аустрије Норберт Хофер, само дан након поништења прошлих предсједничких избора од стране Уставног суда, изјаснио се за одржавање референдума у Аустрији ако Турска буде приступила Унији.

Свијет 02.07.2016 | 15:40
Ако Турска уђе, Аустрија излази из ЕУ
„Европа не би могла да се носи са приступањем Турске. У том случају постојао би добар разлог да Аустријанци буду упитани за своје мишљење о останку у ЕУ“, нагласио је он у интервјуу италијанском дневнику „Коријере дела сера“.

Потпредседник Слободарске партије Аустрије сматра да је Велика Британија доказала да је ЕУ, односно оваква Унија, очигледно далеко од грађана.

„Због тога сам убијеђен да би реформа ЕУ била потребна, то јест да се ЕУ врати основним вриједностима и приближи се грађанима. Промјена споразума ЕУ у правцу који води ка даљем смањену надлежности чланицама би у Аустрији аутоматски водио ка референдуму“, упозорио је Хофер.

Он је поздравио одлуку Уставног суда да се предсједнички изборе понове, додајуц́и да сваки грађанин Аустрије мора бити сигуран да је његов глас узет у обзир. „Мишљења сам да је била демократска обавеза пријавити кршење тих правила“, поручио је кандидат деснице.

Он је најавио да ц́е Бреxит као и планирани трговински споразум са Канадом, бити теме предизборне кампање. Хофер је истакао да остаје при својим претходним темама, као што је приврженост директној демократији, аверзији према трговинском споразуму са САД (ТТИП), као и проблемима унутрашње безбједности.

(Спутњик)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

правда

02.07.2016 14:03

Због таквог става ти јаране неш ни побједити на изборима,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дали имаа правде

02.07.2016 14:19

Турска и ЕУ добро би било и то би био брзи распад лицемјерне ЕУ

Name

Луди Милојко

02.07.2016 14:05

Која кретенска фаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

02.07.2016 14:44

Браво мајсторе! Јасно,прецизно и у брк речено!Конацно европски политичари почињу да размишљају о сопственим народима и илицним интересима својих земаља. Природно размишљање,или?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СПУТНИК

02.07.2016 15:08

Све рецено кода се овај за не сто пита то је типицно за њега колко колега имам аустријанаца радим са њима нико не мисли као он нису они балканци

ОДГОВОРИТЕ
Name

фф

02.07.2016 16:02

Он је само кандидат.

ОДГОВОРИТЕ