Министарство одбране Србије о мајору који пријети спаљивањем

Министарство одбране Србије огласило се поводом случаја мајора Данила Младеновића који се полио бензином и прети да ће се спалити испред зграде министарства.

Србија 01.07.2016 | 19:54
Министарство одбране Србије о мајору који пријети спаљивањем
Министарство наводи да је мајор др Данило Младеновић, физијатар на дужности у Војној болници Ниш, првобитно поднео захтев да буде постављен на формацијско место потпуковника у Одељењу за инфективне болести ВБ Ниш.

Реч је о месту начелника Одељења - лекара специјалисте инфективних болести. Постављење физијатра на формацијско место инфектолога са стручне стране не може бити оправдано ни једним разлогом с обзиром на то да те две специјалности немају никаквих заједничких тачака, навело је Министарство.

Посебно се мора узети у обзир и чињеница да је реч о месту начелника Одељења за инфективне болести, који поред редовног ангажовања треба да организује, контролише и буде одговоран за рад те службе у ВБ Ниш, истиче се у саопштењу.

Без обзира на чињенице, како се додаје, са мајором Младеновићем је разговарано десетину пута, почев од управника ВБ Ниш, преко начелника Управе за војне здравство МО, па све до Кабинета министра одбране и министра одбране лично.

Уз сву добру вољу претпостављених старешина да га по нормативно-правној регулативи поставе на место адекватно чину и струци, а то је место мајора физијатра, Младеновић је мењао своје захтеве.

Према последњем захтеву, Младеновић тражи да буде постављен на место потпуковника физијатра, на начин који није својствен официру Војске Србије и припаднику Министарства одбране, који носи униформу.

Поред свега наведеног, Младеновић је од министра одбране тражио и да се реализује решење о накнади дела трошкова за закуп стана (такозвани увећани трошкови становања) у износу који припада лицу који има двоје деце. Међутим, деца су припала и живе са мајком, те је и тај његов захтев правно неоснован, додаје Министарство одбране.

Историја овог случаја датира још од 2012. године, у којој су сем претпостављених старешина и правника, укључени и психолози и психијатри, који су, такође, разговарали са њим, напомиње се у саопштењу.

"Уз максимално уважавање сваког појединачног случаја попут др Младеновића и настојања свих чиниоца у систему одбране на решавању оваквих или сличних питања, Министарство одбране и Војска Србије жале за сваким нарушавањем угледа и достојанства војничке професије и униформе", додаје се у саопштењу Министарства одбране.

Мајор Младеновић је рекао да је протестовао већ неколико дана испред Министарства, и да је синоћ одведен на ВМА, али да се вратио испред зграде одлучан да истраје у својим намерама.

Мајор је рекао да ће остати испред зграде Министарства одбране док га не прими неко од надлежних.

Мајор Данило Младеновић је војни лекар из Ниша, који је у судском спору са Министарством одбране око чина и места на које треба да буде распоређен. Тврди да је суд донео неколико пресуда у његову корист, јавио је РТС.

Извор: РТС

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Изгубљено постовање

01.07.2016 19:14

У земљи у којој нема пара постовање је све сто неко има. Он је све узео к срцу.. Мора на одмор и доктору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

01.07.2016 22:44

Сви официри ВС требају да иду на заслузни одмор о троску дрзаве. ПРЕОПТЕРЕЦЕНУ СУ ОНИ СВОЈИМ РАДОМ!

Name

Ја

02.07.2016 06:34

Микаило нестани. Загадјујес околину

ОДГОВОРИТЕ