Адвокати оптужили Агенцију за правно насиље над Агарвалом

Адвокатска канцеларија „Барош и Бичакћић“, која заступа акционара и предсједника Управног одбора „Крајина осигурања“ Навеена Аггарwала, оптужила је данас Агенцију за осигурање РС да врши правну тортуру над њиховим клијентом што је, како тврде, утицало на слабије резултате друштва у овој години.

Република Српска 01.07.2016 | 18:26
Адвокати оптужили Агенцију за правно насиље над Агарвалом
Ова адвокатска канцеларија се у изјави за медије осврнула и на тужбу коју је, с циљем извлачења новца из „Крајина осигурања“, њихов клијент поднио против овог дрштва наводећи „да се кроз негативну медијску кампању која се води против Аггарwала у негативан контекст ставља и ова Адвокатска канцеларија“.

„Поступајући по налогу клијента ми смо поднијели тужбу за накнаду штете која се заснива на резултатима извршеног финансијског вјештачења, што представља уобичајену праксу. Такође, поступајући по налогу клијента повукли смо поднесени приједлог за извршење“, истиче се у саопштењу Адвокатске канцеларије „Барош и Бичакћић“.

ЦАПИТАЛ је у сриједу објавио да је контроверзни већински власник и предсједник Управног одбора „Крајина осигурања“ Навеен Аггарwал добио судско рјешење да може наплатити 5,8 милиона КМ од овог осигурања те да је је тужбу поднио само са једним циљем, да извуче сав новац који је уложио у куповину акција друштва.

У Окружном привредном суду у Требињу ЦАПИТАЛ-у су данас потврдили да полиција већ два дана изузима докуменатацију у вези са тужбом коју је Аггарwал поднио против „Крајина осигурања“.

„Изузели су комплетну документацију и сада треба да одлуче да ли ће је послати у Бањалуку или не. Ништа нам конкретно нису рекли, али су узели све што је урађено у вези са тим предметом“, казали су за ЦАПИТАЛ у овом Суду.

Агенција за осигурање Републике Српске је одбила наш захтјев да прокомнтаришу оптужбе Адвокатске канцеларије и само цитирала које надзорне мјере из своје надлежности према закону предузима.

Извор: Капитал

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ајде

01.07.2016 16:32

Бароси су познати у тим круговимс. Они заступају и оне сто тузе РС у веxи хипотетицких зарада на хипотетицким хидроелектранама на Врбасу. Против РС је лако добити парницу. Поготово кад сиу адвокати способ ни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

01.07.2016 17:12

Није Индијац њих дзаба ангазовао. Способни су купити и судије и тузиоце.

Name

вријеме курве, фукаре и будале

01.07.2016 18:44

Докле тако? Док Америка и ЕУ хране резим, а нама лозе супље прице о изборима, демократији и владавини права. Хвала им, бас им хвала.

Name

БАЊАЛУЧАНИН

01.07.2016 19:33

Па морају бити способни они су из Гламоча, зар не?

Name

Па што Република Српска не реагује

01.07.2016 16:53

Па како РЕПУБЛИКА СРПСКА не склони ону фирму Бонд из Бања Луке а ангажово их је власнијк Агервал.Тај Бонд обезбјеђује пола државних институција у Бања Луци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прав(ед)ник

01.07.2016 18:58

Ста реци а не заплакати, нису они сроцили ни једну реценицу из те тузбе, мозда је сајиц, ко разумије доста му...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

01.07.2016 22:46

ПА И ЛУД ЗНА ДА ИЗА СВЕГА СТОЈИ ТЕГЕЛТИЈА ОВАЈ ЈЕ ПРАВИ ИНДИЈАНАЦ ОНИ ТРЕБА ДА УЗМУ ПО ТРИ МИЛИЈОНА ЈАДНА НАМ МАЈКА

ОДГОВОРИТЕ