Advokati optužili Agenciju za pravno nasilje nad Agarvalom

Advokatska kancelarija „Baroš i Bičakćić“, koja zastupa akcionara i predsjednika Upravnog odbora „Krajina osiguranja“ Naveena Aggarwala, optužila je danas Agenciju za osiguranje RS da vrši pravnu torturu nad njihovim klijentom što je, kako tvrde, uticalo na slabije rezultate društva u ovoj godini.

Republika Srpska 01.07.2016 | 18:26
Advokati optužili Agenciju za pravno nasilje nad Agarvalom
Ova advokatska kancelarija se u izjavi za medije osvrnula i na tužbu koju je, s ciljem izvlačenja novca iz „Krajina osiguranja“, njihov klijent podnio protiv ovog drštva navodeći „da se kroz negativnu medijsku kampanju koja se vodi protiv Aggarwala u negativan kontekst stavlja i ova Advokatska kancelarija“.

„Postupajući po nalogu klijenta mi smo podnijeli tužbu za naknadu štete koja se zasniva na rezultatima izvršenog finansijskog vještačenja, što predstavlja uobičajenu praksu. Takođe, postupajući po nalogu klijenta povukli smo podneseni prijedlog za izvršenje“, ističe se u saopštenju Advokatske kancelarije „Baroš i Bičakćić“.

CAPITAL je u srijedu objavio da je kontroverzni većinski vlasnik i predsjednik Upravnog odbora „Krajina osiguranja“ Naveen Aggarwal dobio sudsko rješenje da može naplatiti 5,8 miliona KM od ovog osiguranja te da je je tužbu podnio samo sa jednim ciljem, da izvuče sav novac koji je uložio u kupovinu akcija društva.

U Okružnom privrednom sudu u Trebinju CAPITAL-u su danas potvrdili da policija već dva dana izuzima dokumenataciju u vezi sa tužbom koju je Aggarwal podnio protiv „Krajina osiguranja“.

„Izuzeli su kompletnu dokumentaciju i sada treba da odluče da li će je poslati u Banjaluku ili ne. Ništa nam konkretno nisu rekli, ali su uzeli sve što je urađeno u vezi sa tim predmetom“, kazali su za CAPITAL u ovom Sudu.

Agencija za osiguranje Republike Srpske je odbila naš zahtjev da prokomntarišu optužbe Advokatske kancelarije i samo citirala koje nadzorne mjere iz svoje nadležnosti prema zakonu preduzima.

Izvor: Kapital

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ajde

01.07.2016 16:32

Barosi su poznati u tim krugovims. Oni zastupaju i one sto tuze RS u vexi hipotetickih zarada na hipotetickim hidroelektranama na Vrbasu. Protiv RS je lako dobiti parnicu. Pogotovo kad siu advokati sposob ni.

ODGOVORITE
Name

Mile

01.07.2016 17:12

Nije Indijac njih dzaba angazovao. Sposobni su kupiti i sudije i tuzioce.

Name

vrijeme kurve, fukare i budale

01.07.2016 18:44

Dokle tako? Dok Amerika i EU hrane rezim, a nama loze suplje price o izborima, demokratiji i vladavini prava. Hvala im, bas im hvala.

Name

BANJALUČANIN

01.07.2016 19:33

Pa moraju biti sposobni oni su iz Glamoča, zar ne?

Name

Pa što Republika Srpska ne reaguje

01.07.2016 16:53

Pa kako REPUBLIKA SRPSKA ne skloni onu firmu Bond iz Banja Luke a angažovo ih je vlasnijk Agerval.Taj Bond obezbjeđuje pola državnih institucija u Banja Luci

ODGOVORITE
Name

Prav(ed)nik

01.07.2016 18:58

Sta reci a ne zaplakati, nisu oni srocili ni jednu recenicu iz te tuzbe, mozda je sajic, ko razumije dosta mu...

ODGOVORITE
Name

Mila

01.07.2016 22:46

PA I LUD ZNA DA IZA SVEGA STOJI TEGELTIJA OVAJ JE PRAVI INDIJANAC ONI TREBA DA UZMU PO TRI MILIJONA JADNA NAM MAJKA

ODGOVORITE