Вучић: Фијат има будућност у Србији

Мандатар за састав нове владе Србије Александар Вучић саопштио је кинески Хестил преузео Железару Смедерево, а потврдио је и да ће Фијат наставити са радом у Србији.

Србија 01.07.2016 | 17:40
Вучић: Фијат има будућност у Србији
Вучић је на конференцији за штампу у Влади Србије рекао да је кинески Хестил успешно преузео Железару Смедереву, и да је на рачун Србије уплаћно 46 милиона евра. Он је Хестилу пожелео срећу у Смедереву, да подигну производњу и да тај град постане индустријски јачи и успешнији.

Председник техничке Владе се осврнуо и на данашњи састанак у Торину са извршним директором Фијата Алфредом Алтавилом, потврдивши да ће Фијат наставити са радом у Србију, али у две уместо досадашње три смене. Вучић је рекао да је будућност Фијата у Србији загарантована и да ће та компанија остати да ради још дуги низ година.

Вучић је рекао да не може да износи више детаља у вези са разговорима у Торину, али је поручио да је држава спремна и додатно да помогне уколико за то буде потребе. Рекао је и да ће аутопут од Крагујевца до Коридора 10 бити завршен до 2018. године.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неко

02.07.2016 06:45

Ха ха ха. Да дрзава помогне? Као Додо у Босанском Броду и Зворнику

ОДГОВОРИТЕ