Vučić: Fijat ima budućnost u Srbiji

Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštio je kineski Hestil preuzeo Železaru Smederevo, a potvrdio je i da će Fijat nastaviti sa radom u Srbiji.

Srbija 01.07.2016 | 17:40
Vučić: Fijat ima budućnost u Srbiji
Vučić je na konferenciji za štampu u Vladi Srbije rekao da je kineski Hestil uspešno preuzeo Železaru Smederevu, i da je na račun Srbije uplaćno 46 miliona evra. On je Hestilu poželeo sreću u Smederevu, da podignu proizvodnju i da taj grad postane industrijski jači i uspešniji.

Predsednik tehničke Vlade se osvrnuo i na današnji sastanak u Torinu sa izvršnim direktorom Fijata Alfredom Altavilom, potvrdivši da će Fijat nastaviti sa radom u Srbiju, ali u dve umesto dosadašnje tri smene. Vučić je rekao da je budućnost Fijata u Srbiji zagarantovana i da će ta kompanija ostati da radi još dugi niz godina.

Vučić je rekao da ne može da iznosi više detalja u vezi sa razgovorima u Torinu, ali je poručio da je država spremna i dodatno da pomogne ukoliko za to bude potrebe. Rekao je i da će autoput od Kragujevca do Koridora 10 biti završen do 2018. godine.

Izvor: N1

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neko

02.07.2016 06:45

Ha ha ha. Da drzava pomogne? Kao Dodo u Bosanskom Brodu i Zvorniku

ODGOVORITE