Драган Ђилас суспендовао Партизан!

Ако нисте знали, Драган Ђилас јесте. Још 19. априла су црно-бели суспендовани.

Србија 01.07.2016 | 16:58
Драган Ђилас суспендовао Партизан!
Кошаркаски савез Србије саопштио је данас да ће у складу са ранијим одлукама суспендовати КК Партизан због одлуке црно-белих да наредне сезоне играју у Еврокупу.

 – На основу Вашег дописа о конкретним мерама које ће Кошаркашки савез Србије предузети према КК Партизан због његове одлуке да учествује у Еврокупу, обавештавам вас да је Управни одбор КСС, на основу одлуке коју је донео Борд ФИБА Европа на састанку у Паризу 20. марта 2016, још 19. априла донео одлуку да је сваки клуб са територије Србије који потпише уговор са ЕКА и прихвати учешће у Еврокупу аутоматски суспендован из чланства у КСС – наводи се у одговру КСС ФИБА Европа.

Реакција Партизана: Идемо на суд

Како се наводи, у тој одлуци је јасно прецизирано да се то односи на сва национална такмичења у свим категоријама, као и на сва остала права и обавезе које било који клуб, члан КСС, има.

– Мислим да је из одлуке УО КСС више него јасно које конкретне мере предузимамо према КК Партизан због његове одлуке у вези са учешћем у Еврокупу. КСС је део ФИБА Европа, са свим правима и обавезама које из тог чланства произилазе. Сходно томе, поштујемо и на територији Србије спроводимо све одлуке које Борд ФИБА Европа, у складу са својим Статутом, донесе.



Уједно, председник КСС Драган Ðилас поставио је неколико питања ФИБА у вези са организацијом такмичења, поготово ФИБА Лиге шампиона и покренуо питање одговорност за све сто се дешава у европској клупској кошарци, као и упитао да ли ће се досадашња погрешна политика променити.

Извор: Телеграф

Коментари / 0

Оставите коментар